Истинска истерия около богатството и самоличността на Джоузеф Диксън е обзела феновете на Левски, след като стана ясно, че най-вероятно това е английският спасител на клуба, анонсиран от Наско Сираков, пише „Мач Телеграф“.

Първите информации бяха, че това е 31-годишен мъж със сравнително неуспешна футболна кариера, минала през школата на Манчестър Юнайтед, Уест Хям, за да се стигне до почти неизвестен отбор от Нова Зеландия.

Снимка с член на кралското семейство на Кувейт и притежание на отбор от най-долните дивизии на Англия – Стейнс Таун от регионалното първенство на Лондон (Южно-централна група).

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Това се превърна в мед, какъвто феновете на ЦСКА чакаха от години. Те започнаха с публикации като

„Викайте синдик“,

„Това е човек, чиято фирма е оценена на 100 паунда“, „Има офис в бръснарница“ и „Закривай“. Връх беше разкритието, че футболист с името Джо Диксън е бил на проби в ЦСКА през 2012 г., но е бил отпратен от Стойчо Младенов.

Съмненията станаха още по-големи, след като се появи снимка на същото лице в компанията на Павел Колев на „Герена“.

Това отприщи мащабно разследване на „Герена“. Особено в социалните мрежи.

Атакувани бяха страниците

на Стейнс Таун, където бяха изпращани приветствия и въпроси като „Това измамник ли е?“. Подобни питания имаше и към футболисти на скромното тимче от Лондон, както и към един от най-големите му съперници в първенството – тимът на Градската полиция на английската столица.

Освен това от атака на феновете на Левски в социалните мрежи пострадаха и няколко души, които също се казват Джоузеф Диксън. Един от тях дори се оказа футболист на Хонитън Таун. „Ти ли ще ни купуваш?“, „Какви са ти намеренията?“, погнаха го запалянковците на „сините“ на страницата му в „Туитър“.

Подобни въпроси имаше и към представители на Левски, които са активни в социалните мрежи.

Те обаче останаха безмълвни.

Страницата във „Фейсбук“ „Синя приказка“, където шумно се рекламираше сделката, продължава да твърди, че съмняващите се, че Левски ще стане жертва на измама, ще съжаляват.

Джо Диксън е записан като собственик на две компании, сочат данните от острова. Най-дълго време е управлявал „Fulcrum Sports Investments Limited“ - над 3 години. Фирмите му имат в наличност по банковите си сметки 730 британски лири, а текущите им активи се оценяват на 4600 паунда. За сметка на това е отчетен пасив от 48 300 евро или 42 600 след приспадането на положителните данни. Освен това Диксън вече не работи в тандем с Пол Яжински, с който основават „Fulcrum“ и се борят да станат собственици на Стейнс Таун. Аверът му го напуска още през 2019 г.

В същото време стана ясно, че кандидатът за собственик на Левски умее добре да флиртува с феновете и да впряга в различни инициативи. Това личи от различните страници на Стейнс Таун в социалните мрежи. Последната акция е за ползвания от тима стадион „Уитшиф Парк“, който е собственост на верига фитнеси. В крайна сметка инициативата е успешна.

Самият клуб, който се състезава в седмото ниво на английската футболна пирамида, е

увеличил четворно загубите си
през последните три години.

Това сочат финансовите му справки. През 2019 г. те са били близо 43 000 паунда, а последните данни за 2020 г. показват – 189 000. Близо 159 000 паунда от издръжката на Стейнс Таун е отпусната като кредит от директорите на отбора.

Първоначалната оферта на Диксън за клуба била отхвърлена. Той твърдял, че има сериозен гръб от Азия. Предшественикът му обаче сметнал, че това са празни приказки. Джоузеф обаче се върнал с нормално предложени е план за 10 години.