Трима футболисти пристигнаха на проби във втородивизионния Банско. Това са 20-годишният защитник Георги Кременлиев, син на бившия национал Емил Кременлиев, 18-годишният външен полузащитник от ДЮШ на Славия Теодор Георгиев и 24-годишният краен бранител от Витоша (Бистрица) Кирил Брестовички. Те ще имат няколко дни, за да се докажат пред старши треньора Александър Томаш.

Изпълнителният директор на ПФК Банско Красимир Горанов сподели, че е много огорчен от загубата с 0:1 при гостуването на Марек в първенството на "Б" група и заплаши футболистите със санкции.

"На стадион "Бончук" с нищо не отстъпвахме на Марек. Техните футболисти бяха респектирани от нас, но не успяхме да използваме това и да решим нещата в наша полза. Познавам истинските възможности на нашите играчи и не зная на какво се дължи тази неочаквана загуба в Дупница. Според мен, нямаше нужната смелост и самочувствие и затова се стигна до този резултат. Дано повече да не се случват такива неща, защото футболисти, които нямат желание, не се раздават на терена и не милеят за авторитета на клуба и община Банско, няма да ги търпим. Доста от тях трябва да се замислят, защото лятната подготовка бе на добро равнище и няма да допусна да си живуркат. Нашите футболисти могат, познавам ги добре, но не дадоха всичко от себе си в мача срещу Марек. Сега се готвим за постигане на първата победа срещу новака в "Б" група Витоша (Бистрица)", каза Красимир Горанов.