Синът на легендата на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла избра точно мача Манчестър Юнайтед - Болтън, за да вкара първия си гол този сезон за юношеския тим на гостите. Георг бе спрян веднъж от вратаря, но след това с невероятен удар пронизл мрежата. Болтън падна с 1:2, но в следващия двубой победи  Ливърпул със същия резултат.

Заради добрата си игра 17-годишният полузащитник вече има и 5 мача за резервите на Болтън, където веднъж рита дори и Мартин Петров. Той влиза обикновено като резерва.

Георг е юноша на ЦСКА, но през миналата година замина да учи и играе в Англия. От този сезон обаче бяха уредени правата му и той е вече титуляр при юношите и резерва във втория тим, където играят и доста играчи, които имат договор с клуба, но не попадат често в титулярния състав.

"Наистина се развива добре, но още е рано да се вдига толкова шум. Той е научен да работи и да не приказва много", скромно обясни пред "24 часа" баща му.

Единствената причина, поради която Георг е заминал за Англия, е пълното безхаберие по отношение на юношите в ЦСКА. Младите "армейци" тренират на сгурията, където бяха кортовете за тенис на стадион "Българска армия".

Георг е титуляр и в юношеския ни национален отбор, като редовно се прибира за сборовете в България. До момента той има 13 срещи с националната фланелка. В  официалната страница на Болтън има профил на младата надежда на родния футбол.