Левски ще получи минимум 1,5 милиона евро (3 милиона лева) от продажбата на Пламен Андреев във Фейенорд. Двата клуба са постигнали пълно съгласие. Даже е уточнено, че парите ще бъдат платени на два транша. Нидерландците първо ще преведат 50% от договорената сума, а след няколко месеца и остатъка.

Предстоящата сделка е доста неочаквана, защото никой не я очакваше. Още по-сензационното е, че Левски ще прибере никак немалки за родните стандарти пари. И то за вратар.  

В същото време самият Пламен е напът да затвори устите на скептиците, които вече го бяха отписали от футбола.  

Както вече БЛИЦ информира,  вратарят напусна по-рано тренировката на Левски снощи, за да се предпази от евентуална контузия, която да осуети сделката.

Фейенорд следи българския младежки национал от доста време. Той е бил наблюдаван на живо в няколко мача, като е оставил добри впечатления с изявите си. Преговорите за неговото привличане са стартирали, след като треньорът на вратарите на тима от Ротердам Юри Ниеминен се е изказал положително за качествата му.

Пламен, който на 15 декември ще навърши 20 години, вече има резервиран билет за пътуване до Ротердам в сряда. Мине ли задължителните прегледи, ще подпише договор. Според непотвърдена информация на БЛИЦ контрактът ще е за пет години.

Снимка: Павел Данев/Startphoto.bg