Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков разри кой е най-правилният път за развитието на клуба. Според него към този момент резултатите на отбора не са най-важното нещо – по-важно е да се добие представа с какво "сините" разполагат.

„Не се приемам чак толкова на сериозно като собственик. Искам всички левскари по света да се чувстват собственици. Искам нещо значително да постигнем. В един клуб като Левски, с такава фенска маса и популярност, най-нормалното е успехът да е на всички. Преди като спортен и изпълнителен директор съм приемал загубите като лични и като главен виновник", сподели пред „Канал 3“ най-добрият голмайстор в историята на Левски.

„Ще почнем да създаваме български футболисти. Това е най-правилното, печелившото и най-евтиното за клуба. Ще ги създаваме с правилна работа, още от деца, както преди сме го правили. Това, че тук е валяло златен дъжд през последните години и въпреки това резултатите са плачевни показва ,че и с много пари може нищо да не се направи. Ще тръгнем по съвсем различен път с хора, които мислят еднакво“, разкри Наско Сираков стратегията за развитие на клуба.

„Искам всеки един мач отборът да побеждава, но не чувствам нито грам вина и угризения за резултатите на отбора в този момент. Не съм Дейвид Копърфийлд. Искам да видя всички футболисти и да си направя за мен заключение кой трябва да продължи по този път, по който искаме да продължим. В спорта има победители и победени. Резултатите не са толкова важни на този етап колкото да добием представа с какво разполагаме, какво търсим и с какво трябва да продължим напред“.

„Събличането на Ивайло Петев беше скандалът на годината. Аз не бях обиден лично, а че това може да се случи на институцията Левски, на отбора, в който съм израснал от 12-годишен. Потвърждават се думите, че никога не трябва да казваш никога. Пред последните години водех пасивен живот, но така ми харесваше. Бях близо до семейството си и ми беше добре“.

„Божков избра на мен да даде акциите, защото аз ги заслужавам най-много. Аз съм най-успешният футболист и ръководител в историята на Левски, без да звучи, че се хваля. Свързан съм с 27 трофея на Левски. Не съм се запитвал защо Васил ме избра мене, макар че сме приятеля от 30 години. След цирка пред Министерски съвет аз му се обадих и му казах, че е безобразие. Казах му, че имам решение за акциите. Преди 10 дена му бях звънял също и му споделих, че ако иска да помогне на Левски, трябва да даде акциите на Тити – това е непримирим човек, който може да помогне на Левски. След "Шоуто на Сашо" реших аз да поема отговорността“.

„Харесвам Бойко Борисов като футболист и политик, мисля, че съм по-добър от него във футбола.  Имало е мачове, в които сме играли и той е вкарвал повече от мен преди около 20 години“, пошегува се Сираков.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„С Бойко сме от 25 години приятели. Не искам да съм адвокат му адвокат, нито прокурор на Васил. Мен ме обиди страшно това, което се случва с любимия ми клуб. Знаех, че Бойко няма да приеме акциите. Не трябваше Левски да става заложник на нечии интереси. Никога Левски не е бил заложник на политиците“.

„Задълженията са много, но не са страшни и опасни. Най-големият проблем за Левски са задълженията, натрупани през последните 6 месеца. Нямаше кой да плаща на футболисти, треньори, администрация, ДЮШ“.

„Не искам да правя градации на ръководителите, защото с всички от тях поддържам отношение. С изключение на Иво Тонев, другите нямат спортна експертиза и не са заложили на правилните хора, които да управляват спортния процес в клуба. Илияна (Раева) първоначално не беше много щастлива, защото си бяхме изградили спокоен живот и се чувствахме отлично. Тя със сигурност е по-голяма левскарка от мене, тук на "Герена" е израснала, станала е състезателка и треньорка. Беше малко разколебана, но когато става въпрос за Левски не трябва да ми поставя нещата, така че да трябва да избирам“.

„Тити е толкова отдаден човек на каузата на Левски, не съм срещал такъв. Това нещо е богатство в този момент в нашия клуб. Разбира се, понякога трябва да му се дърпа ръчната, за да не се превърне стадион "Георги Аспарухов" в стената на плача", шеговито подхвърли Сираков.

"Тити може да бъде и ще бъде изключително полезен за каузата. Неговият дял акции може да се продаде само в пакет. Къс е времевият хоризонт някой да се появи и да вземе клуба, но ние не може да разчитаме на това. „Всеки един такъв инвеститор, който иска да инвестира в Левски, трябва да участва всяка година в издръжката на клуба. След година-две може да се случи това, но не е начинът. Имам треньор, от който съм доволен в момента – Георги Тодоров“, каза още легендата.

„Водили сме разговори с Петър Хубчев и адвоката му. Ние трябва да му платим при всички случаи всичко заработено до момента. Убеден съм, че ще се разберем, едва ли ще има обезщетение“.

„От 1 юли стартираме кампанията за абонаментни карти. Призовавам всички левскари да си купят. Този сезон постигнахме рекорд, нека го подобрим с двойно повече продадени абонаментни карти“, завърши Сираков.