“Раздялата с Крис Добрев не беше наложителна, но бяхме поставени под ултиматум от мениджъра на футболиста, което не му прави чест. Искахме на всяка цена да подновим договора му за още 3 години. Но ни  беше казано, че ще парафира само и единствено ако подпишем клауза за преотстъпване в Порто”, заяви спортният директор на Ботев Пловдив Адалберт Зафиров пред plovdivderby.com.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

“Коментирахме в ръководството и решихме, че е по-малкото зло да пуснем Добрев в Порто, за да не го загубим като актив за бъдещето. Времето ще покаже дали ще се наложи. Той отива при 19-годишните на Порто, където нивото е аматьорско, а ние му предлагаме да играе редовно в професионален клуб. На Добрев не му е нивото там, но… Мениджърът ни постави под натиск, а след това и самият Добрев заяви, че иска да отиде в Порто. Нямаше какво повече да направим”, допълни Зафиров пред “Тема Спорт”.

“Сега ще използваме Слави Шопов. При положение, че Добрев го няма, ще налагаме Шопов. Има и други добри момчета от школата, които постепенно ще бъдат внедрявани”, каза още спортният директор на „канарчетата”.
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020