Изпълнителният директор на Ботев (Пловдив) Даниел Сереидо информира, че от клуба са изпратили две писма до БФС във връзка със случаи на COVID-19 в отбора на Ботев (Враца). Утре предстои двубой между двата тима (oт 17:15 часа), като притесненията на Сереидо са, че при врачани има футболисти, които тренират преди карантината им да е свършила. 

Поради тази причина от пловдивския клуб са изпратили две писма до БФС с молба случаят да бъде разследван, както и срещата във Враца да бъде отложен. 

"Ситуацията е тежка през последната седмица. Имахме няколко потвърдени случая на COVID, сред които на футболисти и треньорския щаб. Аз също имах симптоми, въпреки че тестовете ми бяха негативни. Реших да взема превантивни мерки на базата и да се самоизолирам", обясни Даниел Сереидо пред Sportal.bg. 

"Ботев (Враца) направи публично изявление, че някои техни футболисти са дали положителни тестове. Изненадващо за нас, няколко дни по-късно, официалната страница на клуба в социалните мрежи съобщи, че тези играчи вече тренират, преди да е изтекла карантината им. Допитахме се до БФС с молба случаят да бъде разследван, както и мачът между нашите два отбора на бъде отложен, докато ситуацията не бъде изяснена", каза шефът в Ботев (Пловдив). 

"На първата ни молба получихме кратък имейл от БФС, в който ми отговарят с отговор от страна на Ботев (Враца). От клуба опитаха да отрекат това, което са публикували в собствените си профили в социалните мрежи. Какво друго биха направили? Това е очевидно защитна позиция от страна на Ботев (Враца). БФС само ни препрати този имейл, без да предприема никакви други стъпки, което ме изненадва. След това изпратихме ново писмо до БФС, в което отново помолихме за разследване на случая, което засяга и двете страни, както и общественото здраве. В това писмо отново поискахме отлагане на мача, докато не бъде проведено разследване. И разследване не означава да попиташ другия отбор дали имат болни, или нямат. Означава да вложиш всичките си сили, за да разясниш ситуацията по независим начин.

Към момента и 24 часа преди мача не сме получили отговор на писмото. Не разбирам как е възможно това в професионално първенство и в тази ситуация с пандемията. Според мен на подобна ситуацията трябва да се обърне сериозно внимание. Въпреки това не сме получили отговор. Поне се надявам да не получим отговор на писмото ни под формата на изпратен съдия за много важния ни мач със Славия след няколко седмици. Това ме кара също така да посоча необходимостта от започване на разговори с професионалните отбори за организиране на професионална футболна лига, както в много други страни, готова да се бори за интереса на всички професионални клубове и да спре да работи аматьорски. Определено трябва да започнем да променяме нещата и сме готови да ръководим процеса, но избягването на проблемите просто не е опция във футболната индустрия. Или се подобряваме заедно, или умираме заедно", добави Даниел Сереидо.

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството