Скандал се разрази с феновете на Миньор (Перник), които подкрепяха любимците си при гостуването на ЦСКА, загубено с 1:3. Привържениците на "жълто-черните" попаднаха в нелепа ситуация след последния съдийски сигнал.

Няколко фенове от Перник бяха арестувани на излизане от стадиона. Причината е повече от нелепа. Преди началото на мача полицаите са спазвали пропускателния режим и са проверявали за непозволени предмети влизащите привърженици. Запалянковците обаче имали позволение да внесат на трибуните прътите на знамената си. След края на двубоя обаче няколко от феновете на "жълто-черните" били задържани именно заради притежанието на въпросните дръжки.

"Лично Тони Златанов (б.а. - комисар Антон Златанов от СДВР) ни пусна с прътите на стадиона, а после полицаите закопчаха някои от момчетата. Искахме обяснения, а те започнаха да ни изнасят насила и да ни гонят като индианци по стадиона", обясни случката пред "Канал 3" председателят на фенклуба на Миньор Петър Илиев, по-известен като Пешо Буферо.