Грандиозен скандал се завихря около новото попълнение на ЦСКА Жуниор Мораес. Бразилският нападател подписа вчера договор с “червените” за 3 години. Новината дори беше потвърдена официално от сайта на клуба. Новините от Румъния обаче са съвсем други. Босът на Глория Бистрица, бившият клуб на Жуниор Мораес, Жан Пядурану, твърди, че няма как футболистът да има договор с ЦСКА. Негово изказване е публикувано в “Газета Спортурилор”.

Причината е, че футболистът все още няма нужния документ, с който да бъде картотекиран от страна на българския тим. Жуниор Мораес в момента е със спрени състезателни права от Глория Бистрица. Това е така, тъй като румънският клуб съди Металург (Донецк) за трансфера на футболиста. Спорът е отнесен във ФИФА, която ще вземе решение в началото на юли.

“Мораес все още няма зелена карта, нищо не е разрешено, ЦСКА няма как да го картотекира. Те трябва да поискат разрешение от нас. Жуниор Мораес е в Румъния, а не в София”, заяви президентът на Глория Бистрица.

“Трансферът на Жуниор Мораес се превръща в сапунена опера. Въпреки че на юг от Дунав съобщиха, че бразилският футболист е подписал с ЦСКА, Жан Пядурану твърди точно обратното”, пише още румънското издание.

Сагата около бразилеца е заради съдебен спор между Глория Бистрица и Металург (Донецк), на когото румънският тим е продал футболиста през февруари за 1,25 милиона евро. Украинците обаче явно не са платили исканата трансферна цена и от Глория са отнесли случая във ФИФА, с което са спрели състезателните права на Жуниор Мораес. Въпросният футболист е искан от боса на Стяуа Джиджи Бекали, но няма как до го вземе, тъй като все още има съдебен спор и Глория претендира да си го върне. Бекали обаче използва вратичка, при която бразилецът подписва с ЦСКА, а след това “червените” дават под наем играча на Стяуа./БЛИЦ

untitled1_1.jpg