Страхотно напрежение избухна в БФС след бойкота на национала Иван Стоянов. Агенция БЛИЦ първа съобщи причините за напускането на нападателя, след като самият той призна, че няма повече да играе за “трикольорите” под ръководството на Станимир Стоилов.

Решението на доскорошния нападател на ЦСКА, а в момента на Алания (Владикавказ), бе породено от факта, че получава повиквателни за “А” тима, но играе за по няколко минути в края на мачовете.

Вицепрезидентът на футболната ни централа веднага защити племенника си и се обяви против Мъри.

“Разбира се, че ми каза за решението си. Това го таи от доста време, след като търка пейката вече 6 мача. Просто няма за какво да си губи времето в националния отбор, след като е такова отношението към него. И го подкрепих. Не знам на какво се надяваме с този отбор и с този треньор”, каза Лечков.
На страната на селекционера застанал Наско Сираков, който е и директор на националните гарнитури.

“Щом така е решил да си тръгва, няма да му се молим. Треньорът решава кой ще играе, не може всички да са на терена през цялото време”, казал Наско.

Националите днес заминаха за Англия, откъдето поемат към ЮАР. “Трикольорите” срещат в контрола домакина на световното първенство на 24 май./БЛИЦ