Сериозен скандал се раз­вихри около абдикирането на Йордан Самоковлийски от треньорския пост в Банско и преминаването му в Пирин Благоевград. Изпълнителни­ят директор на банскалии Красимир Горанов бе бесен, след като научи за напускане­то на наставника от един от помощник-треньорите.

"Изумен съм от начина, по който се случва всичко това. В неделя вечерта се чух със Самоковлийски, тъй като от Локомотив Пловдив ни пред­ложиха да играем контрола,, защото техният спаринг с Брегалница Щип бил пред провал. Той отказа с моти­ва, че не иска Банско да бъде ползван като заместник. В един момент разбирам от треньора на вратарите Иван Христов, че старши треньорът щял да ходи в Пи­рин. Подобен морал не го раз­бирам", сподели Горанов пред "Тема Спорт".

Той допълни, че това е благодар­ността на Самоковлийски, който дълго време се е молил да бъде назначен на работа в Банско.

"Този човек не си знаеше параметрите на договора. Той има контракт с Банско до лятото на 2014 година, а на 1 юли тази годи­на ми звъни и ме пита дали да идва на работа. Казах му, че има договор за още една година, той дори това не знаеше. Не обвинявам Пирин за цялата работа, въпреки че и техните действия не са коректни. Засега нищо не мога да кажа около името на евентуалния ни нов трень­ор. Искам да споделя друго обаче - не е голяма загубата от напускането на Самоков­лийски, просто трябваше не­щата да се случат по нор­малния начин", завърши изпълнителният директор на банскалии.