ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

ДЮШ на Хебър от днес преустановява футболно учебно-тренировъчен процес, съобщиха треньорите, работещи в клуба от Пазарджик. Като мотив те изтъкват трудното и вече продължило нетърпимо дълго време несигурно и неясно положение, в което се намират "зелените". Треньорите в школата на Хебър информират също, че от три месеца са без заплати, а осигуровките им не са заплащани от април. 

БЛИЦ публикува позицията им: 

„До ръководството на 
СНЦ ФК Хебър-1918
Община Пазарджик 
Общински съвет Пазарджик 
Зонален съвет към БФС - Пазарджик
Медийна общност
Футболна общност 
Родителите на децата от ДЮШ Хебър 1918

от треньорите на ДЮШ Хебър 1918

Ние, треньорите от ДЮШ Хебър заявяваме позицията си открито, а именно: считано от 5 февруари се виждаме принудени да преустановим футболно учебно-тренировъчен процес с децата, с които работим. Като мотив изтъкваме трудното и вече продължило нетърпимо дълго време, несигурно и неясно положение, в което се намира клубът.

Ръководството на клуба загуби всякакъв интегритет в нашите очи като работодател и в очите на хората на град Пазарджик с поведението си. В продължение на три месеца ние не сме получавали своите трудови възнаграждения – ноември, декември, сега завърши и януари. Ръководството на клуба ни постави в позиция да посрещнем най-светлите християнски празници без нито един лев. Редица колеги не са получавали заплатите си дори от октомври месец насам. За съжаление, в 21 век, нашите осигуровки не са заплащани от месец април, с което ние нямаме най-нормалните човешки законови права пред институциите на България.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Организирани бяха дарителски кампании, в които бяха участници и доста деца от ДЮШ Хебър, но явно всички приходи са били насочени към представителния отбор, а школата и хората в нея за пореден път останаха пренебрегнати. Смятаме, че достатъчно време проявихме търпение, отдаденост, съпричастност и най-вече любов, в тренировъчния процес, който провеждаме с поверените ни деца. Но няма да продължим да го правим за това ръководство на клуба. За нас работата е мисия и благодарим на всички родители, които проявиха и продължават да проявяват своето доверие и съпричастност към нас, нашия труд и компромиси, които правим, за да работим в едно цяло с децата на Пазарджик. Смятаме обаче, че в 21 век и икономическото състояние и инфлация в нашата държава е неприемливо да се работи в такава среда. Всички ние имаме семейства и осъзнаваме каква отговорност носим с работата си.

През последните дни бяхме свидетели на срещи и разговори в един конфликт между ръководство на клуба и община Пазарджик. Ние смятаме, че нашата структура ДЮШ Хебър и треньорите в нея нямаме никаква вина за положението, в което се намира клуба. Ние сме служители в СНЦ „ФК Хебър-1918“ гр. Пазарджик със своето ръководство и ръководители, които се явяват наши работодатели. Ние не сме служители на община Пазарджик и не смятаме за редно хора от ръководството да ни заплашват с думи, че ние трябва да си търсим заплатите от други места, та било то и от новите ръководители на общината.

Редно е ръководството да се погрижи за обезпечаването на нашите задължения, които в голяма степен датират още от преди да се смени местната власт. Ако те са неспособни да разрешат така създалата се ситуация в положителна посока, очакваме официално да го заявят. Не мислим, че напускането на наши колеги, заради създалата се ситуация или намерението на ръководството да се уволняват такива, намаляването на заплатите, които и без друго са в размер да се стигне от начало до край на месеца, а и увеличаването на работния обем с цел да се компенсират липсващите колеги, би било нормално и от полза за бъдещото развитие на школата. С нищо не сме заслужили подобно отношение от нашите преки ръководители. Накратко казано много от нас изразходват лични средства за обезпечаване на транспортни разходи, за подсигуряване на нормални консумативи, с които да имаме нормална среда за работа.

Приканваме ръководството на СНЦ „ФК Хебър-1918“ в най-спешна порядка да вземе решение за светло, надяваме се, бъдеще за ФК Хебър и неговата ДЮШ.

Нашата позиция ще остане в сила, докато не се промени отношението, уважението, обезпечаването и покриването на задълженията към нашия труд и цялата структура на ДЮШ Хебър от страна на ръководството на клуба!

Благодарим за разбирането, подкрепата и съпричастността от страна на всички родители и техните деца – нашата гордост!

ФК Хебър е с история от над 106 години. Повечето от нас са започнали професионалния си път като играчи още от деца в клуба. В него развиваме и
своите професионални треньорски кариери. Всеки един от нас е оставил своя отпечатък като играч или треньор и емблемата на Хебър, както и феновете му, винаги ще имат място в нашите сърца! Надяваме се на едни по – добри дни и място на клуба, там, където всички искаме да го виждаме, в най – високото футболно ниво в България!

С уважение:
Треньорски състав на ДЮШ Хебър (Пазарджик)."

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!