Дeжурният лекар на срещата между Чавдар (Бяла Слатина) и Вихрен – Румяна Костова, заяви, че отборът от Сандански е играл с нередовно медицинско свидетелство. Срещата от 13-ия кръг на Западната "Б" група бе спечелена от избраниците на Бойко Величков с минималното 1:0. Победното попадение за Чавдар (Бяла Слатина) падна в 93-ата минута, вкара го Кристиян Григоров.

"Отборът на ПФК Вихрен (Сандански) се яви с нередовно медицинско свидетелство на срещата си с Чавдар (Бяла Слатина). Според чл. 25, ал. 2, т. „а“ от Наредбата за първенствата и турнирите за 2010/2011 година в България, медицинското свидетелство трябва да бъде издадено от спортен медицински диспансер или специализирано здравно заведение, регистрирано по Закона за лечебните заведения. Такова не беше представено от страна на ПФК Вихрен (Сандански). Вместо това, документът беше подписан от личен лекар, което е недопустимо", заяви Костова в декларация, изпратена до pfcchavdar.com.

По отношение на отправените от страна на ПФК Вихрен (Сандански) обвинения, ръководството на ПФК Чавдар (Бяла Слатина) заявява:

1.ПФК Вихрен (Сандански) не уважава мнението на Лицензионната комисия към БФС, която е дала лиценз на стадиона в Бяла Слатина.

2.Треньорското ръководство, футболистите и служебните лица на ПФК Чавдар (Бяла Слатина) категорично заявяват, че не са влизали в какъвто и да е диалог по отношение на крайния изход на мача с главния рефер на срещата Виден Стоянов.

3.Обвиненията от страна на ПФК Вихрен (Сандански), че техният играч Сезар Вердера е вдиган на ръце от играчи на ПФК Чавдар (Бяла Слатина) не отговарят на истината. Състезателят се нуждаеше от медицинска помощ, която му беше оказана след разрешение на главния рефер на двубоя Виден Стоянов и играчът беше изнесен на носилка.

4.Победното попадение на ПФК Чавдар (Бяла Слатина), паднало в 93-ата минута на мача идва след игрова ситуация, а не след фаул.

ПФК Чавдар (Бяла Слатина)