ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Марица записа домакински успех с 1:0 над Беласица в мач от 31 кръг на Втора лига. Единственото попадение в двубоя падна в добавеното време, а след края на срещата играчите на тима от Петрич заобиколиха съдията Геро Писков, опитвайки саморазправа с него. Охраната на стадиона в Пловдив трудно се справи със ситуацията.

Още в шестата минута домакините имаха шанс да открият резултата, но вратарят на Беласица Кирил Георгиев спаси удара на Симеон Вешев. В 27-ата пък Валери Домовичийски проби отдясно в наказателното поле на тима от Петрич и отправи удар. Динчо Йовчев опита да блокира шута, но неуспешно, след което се наложи на Кирил Георгиев да се намесва.

Второто полувреме започна с отличен удар от фаул на Вешев, но вратарят на петричани изби в корнер. В 78-ата домакините имаха претенции за дузпа заради игра с ръка в наказателното поле на Беласица, но реферът не посочи бялата точка.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

В добавеното време на срещата Валентин Костов игра с ръка в наказателното поле на Беласица. Заради това това беше отсъдена дузпа, а Костов получи втори жълт картон и беше изгонен от терена. Резервата Радослав Апостолов стреля от бялата точка, Георгиев отрази, но топката се отби в десния страничен стълб и тупна зад голлинията.

С този успех Марица излезе на шесто място с актив от 47 точки, колкото има и петият Спортист (Своге). Това означава, че „пиратите“ са в много добра позиция за атака на място в елита. Както е известно, вторите отбори на ЦСКА 1948 и Лудогорец, които са съответно първи и трети, нямат право на промоция в efbet Лигата.

ВТОРА ЛИГА, 31 КРЪГ
19 май 2023 г. (петък), 14:30 часа
Марица (Пловдив) - Беласица (Петрич) 1:0
19 май 2023 г. (петък), 18:00 часа
Янтра (Габрово) - Витоша (Бистрица) 2:1
20 май 2023 г. (събота), 18:00 часа
Добруджа (Добрич) - Ботев II (Пловдив)
Созопол (Созопол) - Спортист (Своге)
Дунав (Русе) - Миньор (Перник)
Спартак (Плевен) - Струмска слава (Радомир)
21 май 2023 г. (неделя), 18:00 часа
Лудогорец II (Разград) - Монтана
Литекс (Ловеч) - ЦСКА 1948 II
22 май 2023 г. (понеделник), 15:30 часа
Крумовград - Етър (Велико Търново)

КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВТОРА ЛИГА