Скандал се разрази в българския футбол, след като фенове на Пирин (Благоевград) пуснаха официална молба в социалните мрежи, в която молят Футболна федерация на Македония (ФФМ) да приеме отбора в някоя от местните лиги. Припомняме, че "орлетата" изпаднаха от Първа лига, след като бяха елиминирани от Витоша (Бистрица) в баража за оставане с общ резултат 2:2 (повече голове на чужд терен).

Привържениците на "орлетата" пожелаха крайните мерки, защото според тях отборът им е бил ощетен умишлено.

Цялата декларация без редакторска намеса:

Молба до
Футбалска федерациjа на Македониjа (ФФМ)

Уважаеми ръководители на македонския футбол, 
ние привържениците на ФК Пирин Благоевград, най-настоятелно Ви молим да приемете ФК Пирин Благоевград да започне участие през следващия сезон в македонското футболно първенство. Без значение в коя футболна лига на ФФМ.

През последите 20 години отборът на Пирин е подложен умишлено на всякакъв вид репресии от БФС, ФК Пирин два пъти беше изхвърлен от Първа лига на България през 2005 и 2011 година, а този сезон чрез “помощта” на съдийството бе унижен най-долно и подло от Българския футболен съюз.
Морал, чест, достойнство, борба и правда, идеали на ФК Пирин и неговите привърженици завещани от нашият велик герой Гоце Делчев, бяха потъпкани най- арогантно и безцеремонно от БФС.

Официално ви молим да приемете ФК Пирин Благоевград в Футбалска федерациjа на Македониjа (ФФМ)

От фен-клуб Green Eagles и фен-клуб Pirin SS и от всички привърженици на Пирин