Изключително скандално поведение демонстрира нападателят на Черно море Георги Божилов. В края на първото полувреме на 1/4-финала с ЦСКА таранът 5 минути си просеше жълт картон. Причината е, че Божилов има натрупани до момента 4 картона и при 5-и ще бъде наказан. Следващият двубой на варненци е срещу Видима-Раковски, който Божилов ще пропусне. Нападателят ще бъде на линия за двубоя с “Левски” от 23-ия кръг, който е насрочен за 17 април от 21:00 часа.

Голмайсторът на Черно море преследваше по целия терен футболистите на ЦСКА, за да ги фаулира и да си изкара картон. При първите няколко нарушения обаче съдията Георги Йорданов не му даваше картон. Божилов продължи да малтретира “червените”, докато не получи така нужния му картон. В края на полувремето, след като си свърши работата на терена, той бе сменен от Владимир Каптиев.

Подобно поведение, нарочно изкарване на картон, в Европа често е наказвано. В края на ноември миналата година в Реал (Мадрид) понесоха здрава санкция именно заради заповед за изкарване на жълти картони. Жозе Моуриньо накара Серхио Рамос и Шаби Алонсо да си изпросят картони в мач с Аякс от Шампионската лига, за да бъдат наказани за последния двубой от групите и да бъдат на линия за елиминационната фаза. УЕФА обаче наказа Специалния с две срещи, а играчите с по една. Имаше и финансова глоба за Йежи Дудек и Икер Касияс, които играха ролята на предаващи информацията до съотборниците си./БЛИЦ