Неприятните новини за Реал (Мадрид) летят една след друга. След унизителната загуба от Барселона с 0:5 в Ел Класико дойде и решение на УЕФА. Дисциплинарната комисия към европейската централа наказа Жозе Моуриньо за 2 мача в евротурнирите. Причината е режисираният цирк, който разигра Специалния и накара нарочно Шаби Алонсо и Серхио Рамос да си изкарат червени картони срещу Аякс на 23 ноември.

Играчите си изпросиха червени картони, за да може да не играят в последния мач в групите на Шампионската лига и да са на линия за първите мачове от елиминационната фаза. Така Моуриньо няма да бъде на резервната скамейка в следващата среща на Реал в Лигата – срещу Оксер на 8 декември. Вторият мач от наказанието е условен и ще го изтърпи при ново провинение в следващите 3 години. Португалецът ще се бръкне с парична глоба в размер на 40 хиляди евро.

Шаби Алонсо и Серхио Рамос са санкционирани с по 1 двубой. Те са глобени с по 20 хиляди евро. Икер Касияс е санкциониран с 10 хиляди евро, а резервния вратар Йежи Дудек – с 5 хиляди, тъй като двамата предадоха заповедта на Моуриньо към съотборниците си да си изкарат червените картони. Реал (Мадрид) е глобен отделно със 120 хиляди евро и така общия размер на санкцията възлиза на 215 хиляди евро./БЛИЦ