В сериозен скандал се забърка сам реферът Станислав Ставров, който ръководи вчера реванша от 1/8-финалите за Купата на България Лудогорец - Берое (1:0). Великотърновецът е постнал в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" "патриотичен" пост в подкрепа на шампионите през август 2014 година, откри БЛИЦ след сигнал на фенове от Стара Загора.

Както е известно, Ставров предреши мача вчера, удряйки рамо на Лудогорец, след като още в 14-ата минута изпрати под душовете Валдемар Боровский от Берое за втория му фаул в мача с втори жълт и съответно червен картон. Оказва се обаче, че Ставров таи особени чувства към разградския тим. На 29 август 2014 година той е постнал във фейсбук профила си снимка на торбичка с логото на Лудогорец и е написал "патриотичното": "После "Екстрапак" не била фирма за Шампиони".

Всъщност Ставров работи във въпросната фирма "Екстрапак" във Велико Търново, която явно е била наета от Лудогорец за изработката на рекламни торбички. Недоумение обаче буди защо реферът публично е решил да сподели гордостта си, че е произвел артикул на футболен отбор. Сред коментарите негови приятели пишат: "все си мисля, че тази ти снимка не трябва да стои на профила ти. Хората ще останат с грешно впечатление за предстоящите ти "странни" наряди."

Ставров обаче непоколебимо се включва в дискусията с "При мен, както и във фирмата, всичко се гледа от професионалната му страна. А че някой делегатчета от Дряново се поддават, си е техен проблем. Тук говорим, че произвеждаме на качествени продукти и нищо повече."

_________________________________.jpg

"Така и не става ясно обаче дали ако съдийството на Ставров не беше толкова патриотично вчера, неговата фирма би получавала поръчки от шампионите", коментираха пред БЛИЦ източниците ни, които алармираха за скандала, в който съдията сам се забърка.

Както е известно, Лудогорец е един от клубовете, който не оставя на случайността съдийските назначения. С ресор съдии в клуба се подвизава Георги Караманджуков, който е административен директор при шампионите. Припомняме, че през 2011 година тогавашният спортен директор на ЦСКА Драголюб Симонович избухна по негов адрес с изказването: "Знам, че административният директор на Лудогорец Караманджуков също познава много добре съдиите - адреси, телефони. Единствено не познава съдията на окръжния съд в Пирот."

Малко след това пък Венци Стефанов обяви: "Надиграха ни, но не изцяло с футболни средства. Хора като Пламен Гетов и Караманджуков работят по схемата - хващане и обработване на съдии."

Споменатите тогава от боса на Славия Караманджуков и Гетов бяха и хванати в скандален клип на вечеря със съдията Стефан Спасов. Освен тях на срещата присъстваше още Ангел Петричев и шефът на Зоналния съвет на БФС в Разград. След тези изпълнения шампионите бяха изключително внимателни. И въпреки това на първия мач този сезон в Разград (Лудогорец - Берое 1:1) делегат на БФС бе Димитър Димитров от Русе. Източници на БЛИЦ разкриха, че известният с прякора си Кулеманс бивш футболист и настоящ председател на съвета на БФС в Русе бил преди двубоя на бензиностанция в Разград... с анцуг на Лудогорец.

В същия мач Станислав Тодоров даде пресилена дузпа за шампионите. След това беше наказан за няколко срещи от Съдийската комисия, но бързо се завърна в съдийството.


Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015