След като стана ясна официалната позиция на компанията, която доставя услугата ВАР у нас - Hawk Eye Innovation , бившият министър на спорта Красен Кралев изригна с нова публикация.

Според него някой от БФС трябва да удари по масата и да каже на Христо Крушарски или да си оправи терена, или "смърфовете" да домакинстват някъде другаде.

Ето какво написа Кралев във Фейсбук:

"Най-глупавото обяснение за вчерашния скандал със съдийските отсъждания на мача между Локо Пловдив и Черно море, даде отговорника за ВАР системата в БФС, Петър Петров : VAR не може да се използва....при мачове на осветление на Лаута. Причината за това е, че върху далечната странична линия (пред сектор В) пада сянка именно от новоизградената вече трибуна. И това прави невъзможно геометрично да бъдат извършени всички останали действия по установяване линията на засадата...

Това е версията им от сноши.

Вие сериозно ли ?!

Държавата инвестира десетки милиони в стадион, който не отговаря на стандартите за провеждане на мачове от Първа лига?

И тук вече възниква въпросът кой разрешава в такъв случай да се провеждат мачове от efbet Лига на "Лаута"? Някой от Лицензионната комисия на БФС обърнал ли е внимание на "тъмницата" откъм сектор В? Та в Наредбата е записано, че на всички мачове от елитната група задължително има VAR. И най-логичното нещо е някой от БФС да удари по масата и да каже на Христо Крушарски, че или трябва да оправи проблема с осветлението или да си търси друг стадион за домакинствата.

Версията им от днес : причината за гафа е в софтуера на компанията, която доставя услугата ВАР у нас - Hawk Eye Innovation. Във въпросния момент поради дефект в системата се изкривяват тотално линиите на засадата.
Да бе! И как ще се докаже, че точно в този момент, софтуера е дал дефект?
Ако разбира се , Петър Петров не говори пълни глупости и се чуди как да оправдае безобразията, които неговите подопечни вършат по българските терени.
ВАР е въведен, за да има повече справедливост във футбола и да се минимизират волните и неволни грешки на съдиите . Да, но не и в България! Тук поръчките продължават…."