Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Ръководството на ЦСКА разпространи декларация чрез официалния си сайт. Тя е насочена директно към председателя на централния фенклуб Димитър Ангелов – Дучето. Както е известно, вчера феновете излязоха с официално искане до държавата, президента и премиера час по-скоро да бъде намерен нов собственик на ЦСКА. Освен това феновете заявиха, че не искат любимият им клуб да бъде замесван в “черно тото”, “уреден мач” и “уреден шампионат”.

Декларацията на клуба е подписана от Димитър Пенев, Венци Живков, Тодор Янчев и клубните легенди Спас Джевизов, Георги Димитров-Джеки и Георги Велинов. От написаното в официалния сайт става ясно, че ЦСКА се “разграничава от Димитър Ангелов и ограничената бройка персонажи около него”. Ръководството пише, че Дучето ще бъде призован в съдебната зала, за да даде обяснения пред закона.

Ето какво пише в официалния сайт на ЦСКА:

На вниманието на обществеността!

Уважаеми дами и господа,

ЦСКА по презумпция няма намерение да влиза в полемики и да отделя време на персони, които са нон грата за клуба. Когато обаче регистрираме брутални атаки, с користни намерения, идващи от хора рекетирали ръководствата на любимия ни отбор през годините, а в това число и настоящото такова, сме принудени да реагираме. ПФК ЦСКА се разграничава категорично от Димитър Ангелов и ограничената бройка персонажи около него. Опитите му да манипулира мнението и да изкривява съзнанието на милионите привърженици, са обречени. Дори и в съдебната зала, където ние ще призовем за обяснения пред трибуната на закона, както него, така и всеки друг позволил си да цапа с лъжи и изфабрикувани обвинения по адрес на водещата футболна институция в България. Да обичаш ЦСКА не означава да получаваш пари! Любовта към ЦСКА не минава през кетъринг фирми! Нито пък е разлика между дадените и получените средства за хореографии!

Димитър Ангелов прекрачи границата на човек отговорен за обединението на Сектор Г! Прекрачи я отдавна! Това не е наша оценка, а тази на Северната трибуна. Маските в Сектор Г паднаха. И Вие видяхте истинското лице на тези, които ги носеха. Този път безплатно.

За ЦСКА водещо е обединението, а не разкола. Факт – докато привържениците аплодираха представянето на първия ни отбор, на „Българска армия”, други оглозгваха агнета на тежки софри, далеч от стадиона. Ето защо, всички сме единни в борбата с двуличието. Няма как – става въпрос за клуба, а не за дъмпинг на цени.

Димитър Пенев - президент на ПФК ЦСКА ЕАД
Венцислав Живков – изпълнителен директор на ПФК ЦСКА ЕАД
Спас Джевизов – директор ДЮШ
Тодор Янчев – капитан на представителния отбор на ПФК ЦСКА
Георги Димитров – Джеки – легенда на клуба
Георги Велинов – Джони – легенда на клуба

След официалната декларация идва ред на нещо много любопитно. Официалният сайт на ЦСКА и ръководството публикуват писмо във фенсайт на привърженик на отбора, който изразява мнението си за обстановката в Сектор “Г”:

Ето неговият разказ:

Армейци, за да не сме голословни прикрепяме писмо от привърженик публикувано в сайта FanFace.bg вчера (15.07.2012 г.), към което има и снимков материал. От него всеки може да си направи извод за настроението и мнението в Сектор Г, както и за „масовостта” на така наречения „Фенски събор, проведен в Хасковски минерални бани”.

"Искам да обърна внимание на организацията в сектора. От година насам едни момчета, горящи за идеята, поеха изцяло контрола на трибуната. За мен лично се справят повече от добре и важен фактор за тяхната организация, който много ми харесва, е самоиздръжката и прозрачността. За 20 години не бяхме виждали един хубав артикул, а момчетата за 1 година направиха 20", коментира 32-годишният Иван Петров.

"Тук идва моят мотив, за да Ви пиша. Вчера чета, че на годишния събор на Централния фенклуб 200-те фенклуба от цялата страна щели да да решат бъдещето на Сектор "Г". ОК, хубаво. Само, че такива фенклубове отдавна са фиктивни, ако въобще някога не са били. Ненадейно попаднах и на снимки от събора, предвождан от Дучето... извинете, но сами може да си направите изводите от изображенията", продължи той.

"Имам една лична молба към господин Ангелов. Ако прочете статията, моля малко да се замисли и да остави хората, които горят и са взели нещата в ръце, да продължат да ги контролират. Някак си много по-комфортно ми е в сектора. Яд ме е, че си отнех 10 минути от времето, за да покажа малко истина, но болшинството са със завързани очи...", каза още Иван.

"И последно - момчетата от Офанзива пуснаха една декларация. Мисля, че изчерпва темата", завърши привърженикът на армейците.