Съдийската комисия към БФС призова треньора на Берое Димитър Димитров да изнесе пред футболната общественост фактите за корупция, с които разполага, за да могат да бъдат предприети действия и пред компетентните държавни органи. Реакцията на централата е след скандалното интервю, което Херо даде след загубата с 0:2 от ЦСКА в срещата от 24-ия кръг на efbet Лига, ръководена от рефера Ивайло Стоянов. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Изявлението на Съдийската комисия: 

"На свое заседание на 8.03.2020 г. Съдийската комисия към БФС се запозна с разпространените в медиите изявления на старши треньора на ПФК Берое по отношение на главния рефер на срещата ЦСКА - Берое (24 кръг от първенството на ППЛ, играна на 7.03.2020 г.) Ивайло Стоянов и действията на БФС при назначенията на съдиите за футболните срещи.

СК при БФС категорично се противопоставя на изнесените неверни твърдения относно намеса при назначаването на съдиите от всички отбори с изключение на 4-5, както се твърди в интервюто. Призоваваме за проява на професионализъм и феърплей както преди, по време, така и след провеждането на срещите от първенството. С оглед установяване на посочените факти и обстоятелства в интервюто призоваваме г-н Димитров да изнесе пред футболната общественост известните му такива. 

Това би дало възможност на органите на БФС да предприемат необходимите мерки, ако това се налага. В случай, че г-н Димитров не разполага с такива, призоваваме да не се правят неверни внушения, които нагнетяват излишно напрежение във футболните среди.

СК при БФС уверява всички клубове и фенове, че не е наличие каквато и да била намеса в работата на комисията при изготвяне на нарядите на съдиите.

Отделно от предприетите от БФС действия, СК при БФС ще предприеме действия и пред компетентните държавни органи с оглед установяване на посочените в интервюто твърдения".

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020