Лудогорец и Левски завършиха 0:0 в дербито от 28-ия кръг (втори на първата шестица) в Първа лига. С ремито лидерът запази комфортната си преднина на върха на класирането. Момчетата на Георги Дерменджиев са първи с 68 точки. "Сините" са втори с 55, третият ЦСКА има 52.

Домакините започнаха срещата без нито един българин в титулярния си състав! Не само това - нито един наш сънародник не се появи на терена дори и като резерва, което е абсолютен прецедент в историята на нашата елитна дивизия.

В началото Лудогорец упражни натиск, имаше инициативата, но след 25-ата минута я предостави на Левски. 

Гостите погледнаха по-смело напред и създадоха 2-3 опасни положения пред вратата на Ренан. В 21-ата минута опасно центриране от фаул на Антонио Аниете беше засечено с глава от Роман Прохазка, топката премина над вратата. В 25-ата минута се получи най-спорната ситуация в мача. Гостите имаха претенции за дузпа, след като Сашо Александров проби отдясно и центрира в наказателното поле.  Бабатунде Адениджи се сблъска с Абел Анисе и падна на тревата. Реферът Ивайло Стоянов - Сватбата, обаче даде знак играта да продължи. Секунди по-късно Лудогорец се затрудни с изнасянето на топката срещу агресивната преса на гостите. В крайна сметка "орлите" някак успяха да подадат към Клаудиу Кешеру, който мигом беше явно подкосен в гръб от Пиргов. Защитникът на "сините" вече беше получил един жърт картон, а намесата откровено заслужаваше ново официално предупреждение. Такова обаче не последва от съдията Стоянов. В 33-ата минута Адениджи проби и шутира от около 22 метра покрай вратата.

8 по-късно след продължително разиграване Прохазка подаде на Адениджи. Нигериецът нахлу в пеналта и опитва удар, топката рикошира в тялото на бранител в зелено и се отклонява към вратата на Лудогорец. Ренан с мъка изби над гредата в корнер.
Малко неща могат да се запомнят от  второто полувреме.

Най-вече ситуацията, при която Мехди Бурабия остави съотборниците си от Левски с човек по-малко на терена. Халфът получа втори жълт и червен картон след грубо влизане в краката на противник. Въпреки, че доигра срещата с намален състав Левски удържа ремито. 

ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ 0:0

Резултат с изображение за фк лудогорец
ЛУДОГОРЕЦ:  Ренан, Сисиньо, Моци, Паломино, Кампаняро (81  -Жуниор Кишада), Анисе, Саша, Кафу, Марселиньо, Вандерсон (80 -Мисиджан),  Кешеру 

 

Резерви: 29 Даниел Наумов, 19 Александър Василев, 32 Игор Пластун, 92 Джоди Лукоки, 45 Ивайло Климентов
Старши треньор: Георги Дерменджиев

Резултат с изображение за пфк левски
ЛЕВСКИ: Кръстев; С. Александров, Лукин, Пиргов, В. Минев  (46 - Ивайло Найденов), Прохазка, Бурабия , Нар, Краев, Бабатунде, Аниете (65 - 18. Антон Огнянов )

 

Резерви: 21 Божидар Митрев, 5 Александър Др. Александров,19 Петър Иванов, 75 Алекс Боримиров, 99 Станислав Иванов
Старши треньор: Николай Митов

 

 

 

Срещата по минути:
1- Начало на мача
2-10 - Води се позиционна борба в средата на терена.
7 - Димитър Пиргов получава първият получил жълт картон в мача.

21 - Опасно центриране от фаул на Антонио Аниете е засечено с глава от Роман Прохазка, топката преминава над вратата

25 - Гостите имат претенции за дузпа! Сашо Александров пробива отдясно и центрира в наказателното поле.  Бабатунде Адениджи се сблъсква с Абел Анисе и пада на тревата. Реферът Ивайло Стоянов - Сватбата, обаче дава знак играта да продължи.

33 -  Адениджи пробива и шутира от около 22 метра покрай вратата.
34 - Веселин Минев (Левски) е декориран в жълто след здраво влизане в краката на Сисиньо.
41 - След продължително разиграване Прохазка подава на Адениджи. Нигериецът нахлува в пеналта и опитва удар, топката рикошира в тялото на бранител в зелено и се отклонява към вратата на Лудогорец. Ренан с мъка избива над гредата в корнер.

45+2 - Край на първото полувреме!

46 - Начало на второто полувреме!
47 - Кешеру получава жълт картон.
61 - Бурабия получава жълт картон.
71 - Резервата на Левски Антон Огнянов получава жълт картон.
78 - Бурабия получава втори жълт и червен картон след грубо влизане в краката на противник. Левски продължава с 10 души.
90+3 - Край на мача! Супердербито на Първа лига завърши 0:0.

 

Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Ивайло Стоянов
Легенда:       


Пълно разяснение на новата схема на Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига