Звездата на "Ботев" (Пловдив) Тодор Неделев от вчера е в Германия, като още днес ще претърпи операция. Както вече стана ясно, прегледите на таланта в София установиха, че има пукната кост на глезена, след което "канарчетата" решиха да го изпратят на допълнителен преглед в Mюнхен.

В клиниката на д-р Ерих Рембек в Мюнхен обаче преценили, че операцията е наложителна. Още днес Неделев ляга под нова, потвърди спортният директор на "Ботев" Александър Александров пред БЛИЦ.

"Нещата не са чак толкова притеснителни. Операцията ще е днес, не е сложна. Ще поставят пирон на самото ходило на Тошко. Възстановяването му ще е около 2 месеца и той ще е готов за началото на подготовката", каза Кривия.

"Същият лекар оперира и мен от подобно нещо преди 12 години, но не това е най-важното. Надяваме се Тошко по-скоро да се възстанови", добави Александров пред БЛИЦ.

Шефът в "Ботев" (Пловдив) увери, че контузията на Неделев няма как да провали трансфера му в Майнц 05. Както е известно, от зимата талантът преминава в редиците на клуба от Бундеслигата.