Нападателят на ЦСКА Станислав Костов ще тренира с шина на счупената си ръка. Преди няколко дни младият футболист падна лошо и счупи костици на лявата си длан. В първите няколко дни Костов бе с гипс, но в четвъртък ще му бъде поставена специална шина, с която ще може да взима участие в тренировките. След победата над Черноморец с 4:0 в Бургас Грегъри Нелсън е с лека контузия, но до вторник би трябвало да е напълно възстановен.

Треньорът на ЦСКА Милен Радуканов разкри, че почти сигурно ще организира контрола заради едно от новите попълнения - Леандро дос Сантос де Жезус - Макелеле. Бразилецът пристигна в София преди няколко дни и подписа с Академик (София), но веднага бе пратен под наем на “Армията”. Причината за парафиране на договор със “студентите” бе запълнена квота в ЦСКА с футболисти с паспорти извън Европейския Съюз.

“Макелеле проведе 3-4 тренировки с нас, но на сняг. Личи си, че е играл футбол, добър играч, но все още не съм видял неговите качества. Може би ще проведа контрола, за да видим състоянието му. Иво Димов го е гледал. Футболистът има договор с нас до лятото. Ако покаже нужните качества, ще му бъде удължен контракта и ще остане да играе в ЦСКА. Още отсега мислим за лятото, а не на 1 юни да взимаме играчи и след десет дни да играем евротурнири”, коментира Милен Радуканов./БЛИЦ