Треньорът на ЦСКА Милен Радуканов не е привърженик на прекалената дисциплина в отбора. Според наставника някои от предшествениците му (б.р. – има предвид Любослав Пенев и Гьоре Йовановски) са се провалили именно заради здравата ръка върху футболистите.

“Опитвам се да намеря общ език с играчите. Когато трябва се караме, когато трябва говорим, а когато всичко е добре, се радваме заедно. Явно с много дисциплина не става, както подходиха някои колеги преди мен. Гьоре явно не успя да намери общ език с играчите. Няма ли обаче дисциплина, не става. Винаги трябва да се знае кой командва парада. Радвам се, че постигам общ език с момчетата и работим напред”, заяви Милен Радуканов, който бе гост на Актуално студио “Дерби” с водещ Георги Симеонов.

“Честата смяна на треньорите не е добра. Играчите тъкмо свикнат с един наставник и започват да работят и последва нова смяна. Рокадите обаче не доведоха до положителни резултати. Отбор се гради с време, но това не се получаваше заради честите треньорски промени. Играчите имат потенциал, въпреки че през есента много от тях ги бяха отписали, че не стават. Искрено се надявам да продължават така и за напред. Работим психологически с всеки един от футболистите и се радвам, че това дава ефект. Виждате в каква форма е Караджов. Казах им на една от първите тренировки, футболът минава за 10-12 години, трябва да се съсредоточат върху тренировки и мачове. След това има време за развлечения и за всички радости, които дава животът. Радвам се, че някои от момчетата го осъзнаха”, допълни треньорът.

“Никога не е имало селекция “План Б” в ЦСКА, просто привлякохме млади момчета, с които ще се работи и ще се набляга за в бъдеще. Аз съм длъжен да работя с тези играчи, които имам. Когато наследих Гьоре Йовановски не мога да кажа, че ми бяха поставени цели, очакваше се да стабилизирам отбора и да постигнем жизнено важни победи. В ЦСКА винаги са ясни целите, титла, купа и участие в евротурнирите. Опитвам се да работя и да следвам тези цели. За тази година знаете реалните ни цели кои са, да преследваме купата на България и класиране в Лига Европа”, коментира още наставникът на “червените”.

“Не искам да коментирам думите на Тибони, който знаете какво даде на ЦСКА. При мен няма разлика между българи и чужденци, за мен всички са играчи на ЦСКА. Който най-добре работи на терена, раздава се, има готовност да участва в колектива, той играе. Няма разделение на българи и чужденци. Аз най-много се радвам от това, което прави Мишел Платини. Цяла есен ми задаваха въпроса, защо той играе. Видях неговите качества, когато се върна от изгнание при юношите. На него му трябваше спокойствие и увереност, които му вдъхнах. Казах му, че може да се развива, трябваха му голове. Сега се вижда, че има потенциал, има бъдеще в него и за в бъдеще трябва да бъде основен играч на ЦСКА”, завърши треньорът на ЦСКА./БЛИЦ