Дунав и Славия завършиха при 1:1 в среща от 18-ия кръг на Първа лига. На калния терен в Русе двата тима заложиха на много борба, но без много чисти голови положения.

Двубоят започна с опасности пред двамата вратари, като домакините бяха по-активният тим, но им липсваше точният удар. Той дойде в 42-ата минута и се оказа голов, след като Ковачев центрира успоредно на голлинията, а Ахмед Ахмедов протегна крак и откри резултата.

Втората част също започна с активна игра и битка по целия терен, но без точни удари. До края на срещата двамата треньори направиха по няколко смени, в опит да променят играта. Пет минути преди края на мача Галин Иванов пропусна най-чистото положение за Славия към момента и след разбъркване стреля, но в тялото на вратаря на русенци. "Белите" все пак стигнаха до хикса в продължението, след като резервата Владислав Узунов простреля вратаря след корнер и мощен удар пред купа от играчи.

Дунав и Славия запазиха разликата от 6 точки в полза на "белите", като и двата тима засега са твърдо във втората осмица - русенци 12-и, а столичани - 10-и.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019