Славия победи с 2:0 Локомотив (София) в малкото столично дерби, състояло се на "Овча Купел". "Белите" стигнаха до трите точки след голове на Владислав Златинов в 19-ата минута и на Радослав Димитров в 56-ата минута.

В срещата от 6-ия кръг на "А" група преобладаваха грубостите, най-вече от страна на гостуващите футболисти, които наритаха здраво домакините. Съдията Таско Тасков показа множество жълти картони, но така и не посмя да изгони някой. Лошата новина за Славия е, че двама от избраниците на Мартин Кушев получиха тежки контузии. Чавдар Янков беше изнесен на носилка малко преди почивката, а минути след това и Павле Попара се строполи на земята и не можа да продължи участие в двубоя, след като отнесе ритник от противник. Оказа се, че и двамата играчи на Славия са със скъсани кръстни връзки.

Дебют за Славия записа бившият японски национал Дайсуке Мацуй, пуснат в игра от Кушев в началото на второто полувреме. Мястото на контузения Янков в края на първата част пък зае Тайсуке Акиоши и по този начин двама японски футболисти играха за най-стария столичен клуб в сблъсъка с Локо (Сф).

Двубоят започна вихрено. Още в първите минути съперниците създадоха по едно голово положение. Опитният страж на "белите" Георги Петков беше на висота при изстрел на Атанас Борносузов, а в ответната атака Павле Попара стреля над вратата. В 12-ата минута удар на Владислав Златинов бе спасен точно пред голлинията от Валентин Галев. В 19-ата обаче стражът на "железничарите" беше безпомощен. Владислав Златинов го наказа. Защитникът на гостите Александър Бранеков сгреши, подарявайки топката на нападателя на "белите", след което Златинов нахлу на скорост в наказателното поле на Локо (Сф) и разстреля Галев за 1:0.

Второто попадение за Славия реализира Радослав Димитров. В 56-ата минута играчът на "белите", известен с прякора Меси, получи топката от Петър Димитров, с лекота преодоля Бранеков, след което реализира, озовал се очи в очи срещу Галев - 2:0.

След това попадение темпото доста спадна, а чрез направените смени, играта се накъса, което се отрази на качеството на продукцията на терена. Гостите от "Надежда" правеха отчаяни опити да намалят резултата и евентуално да преследват спечелването на точката, което обаче не се случи и Славия се поздрави с третата поредна победа в "А" група и с актив от 13 точки се изкачи на 3-ото място. Локо (Сф) има 8 точки и се намира в средата на таблицата.

Мачът по минути - ТУК

СЛАВИЯ - ЛОКО (Сф) 2:0
1:0 Владислав Златинов (19), 2:0 Радослав Димитров (56)

logo_Slavia.jpg
СЛАВИЯ: 1.Георги Петков, 3.Живко Желев, 6.Даниел Златков, 22.Виктор Генев, 88.Петър Димитров, 8.Чавдар Янков (41-23.Тайсуке Акиоши), 20.Радослав Димитров, 10.Павле Попара (46-7.Дайсуке Мацуй), 14.Янко Сандански, 77.Здравко Лазаров, 9.Владислав Златинов (74-24.Максим Стойков)
Резерви: 12.Емил Петров, 18.Филип Филипов, 7.Дайсуке Мацуй, 23.Тайсуке Акиоши, 21.Богомил Дяков, 24.Максим Стойков, 17.Иван Коконов
Треньор: Мартин Кушев


ЛОКО (Сф): 84.Валентин Галев, 3.Йордан Върбанов, 6.Александър Бранеков, 11.Кристиян Добрев, 16.Мартин Димитров, 2.Костадин Велков, 18.Александър Дюлгеров (58-7.Васил Велев), 88.Атанас Борносузов (46-14.Димитър Илиев), 12.Димитър Телкийски, 77.Даниел Пеев, 23.Георги Христов
Резерви: 33.Емил Михайлов, 25.Илиян Гаров, 19.Светослав Петров, 7.Васил Велев, 8.Александър Манолов, 9.Антонио Павлов, 14.Димитър Илиев
Треньор: Антон Велков

София, стадион "Славия"
Съдия: Таско Тасков
Жълти картони: Янко Сандански, Радослав Димитров, Дайсуке Мацуй, Живко Желев (Славия); Йордан Върбанов (Локо Сф)