Пирин изненадващо победи Славия с 3:2 на стадиона в "Овча Купел". С този успех "орлетата" на практика си гарантираха оставането в "А" група, тъй като вече имат 28 точки, докато "белите" остават с 30.

Победното попадение за гостите от Благоевград падна в продължението на мача. В 91-ата минута Драги Коцев вкара за крайното 3:2. Загубата бе пета поредна за Славия в първенството.

След мача феновете на най-стария столичен клуб обезумяха и за пореден път настояха за оставки, както и търсеха упорито президента Венци Стефанов, от когото да поискат обяснение. Привържениците се усъмниха, че това е пореден мач, който Славия дава на отбор, борещ се за оцеляване. В същото време от Пирин през есента щели да върнат вересията. Както е известно, в предишното си домакинство "белите" паднаха грозно и от Спартак (Варна) (1:2) и то навръх 96-ата годишнина на клуба. Няколко дни след това Славия падна и от Миньор в Перник - 0:1.

Срещата по минути - ТУК!

СЛАВИЯ - ПИРИН 2:3
0:1 Пеев (10), 1:1 Петков (16), 2:1 Бето (32), 2:2 Делев (45), 2:3 Драги Коцев (90+1)

Славия:
Емил Петров, Дяков, Петков, Асен Николов (84 - Коприваров), Петров, Г.Иванов (25 - Р. Димитров), Попара, Ристич, Бето, Кавдански, Дубала (46 - Вълев)

Пирин: Ганев, Бодуров, Коемджиев, Георгиев, Спас Делев (83 - Даниел Младенов), Паланков, Николов, Галчев, Пеев, Коцев, Ризов

София, ст. "Славия"
Съдия:
Кольо Данев
Жълти картони: Радослав Димитров (С); Паланков (П)