Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Славия представи отбора си за предстоящия сезон 2012/2013, в който "белите" честват своята 100-годишнина. Близо 300 привърженици на най-стария столичен клуб аплодираха 26-ма футболисти, които имат договори, и трима, каращи проби. Интересното е, че един от тях е унгарец, бивш съотборник на Мартин Кушев в Русия. Треньорът на Славия взе на проби 31-годишния халф Миклош Гаал, с който преди време е играл в Амкар (Перм). Договор с "белите" опитват да си заслужат още Хамед Коне (котдивоарски нападател) и Леандро Бастеречеа (аржентински халф).

Завърналият се на "Овча Купел" вратар Георги Петков пък е избран за капитан и ще извежда тима с лентата за мачовете през новия сезон.

Другите нови в Славия са защитниците Петър Альошев и завърналият се от Украйна Виктор Генев, халфовете Чавдар Янков и Уго Лопес и нападателите Васил Калоянов и Атанас Чепилов.

След преотстъпване в други клубове "белите" си върнаха Максим Стойков и Иван Коконов. От групата на Славия за днешната контрола с Аполон (Лимасол) отсъстваха контузеният Мартин Тошев и сръбският халф Павле Попара, като бе съобщено, че по уважителни причини, сърбинът не е на стадиона.

Както е известно, на "Овча Купел" се завърна и Жуниньо. Бразилският нападател игра под наем в "Левски" през пролетния полусезон.

От групата на Славия в последния момент отпадна нигериецът Виктор Дениран, който до този момент бе отстъпван в други отбори. Това лято обаче защитникът изкара цялата подготовка с тима, но в последния момент се е наложило да бъде освободен поради факта, че заема квота за футболист извън ЕС.

Феновете, присъстващите на представянето на "белите", най-бурно аплодираха Георги Петков и Чавдар Янков.

Президентът Венци Стефанов пък поднесе кратко приветствие към феновете: "Предстои ни може би най-тържествената и най-важна година в историята на Славия. Да посрещнем такъв юбилей е привилегия само на най-големите. Искам накрая на първенството отново да се съберем тук и да имаме достатъчно поводи да празнуваме."

Накрая Стефанов се обърна към футболистите и им каза, че трябва да играят със сърце и душа през този сезон заради 100-годишнината на отбора, която ще се чества на 10 април.

Съставът на Славия за сезон 2012/2013:

Вратари: Георги Петков, Емил Петров, Диян Вълков
Защитници: Богомил Дяков, Филип Филипов, Даниел Златков, Живко Желев, Виктор Генев, Петър Альошев
Халфове: Чавдар Янков, Тайсуке Акийоши, Павле Попара, Цветомир Тодоров, Петър Димитров, Радослав Димитров, Жуниньо, Уго Лопес, Йордан Юруков, Янко Сандански, Максим Стойков
Нападатели: Мартин Тошев, Васил Калоянов, Иван Коконов, Владислав Златинов, Атанас Чепилов, Радослав Василев

Треньор: Мартин Кушев
Помощници: Наско Желев и Йордан Петков
Треньор на вратарите: Валентин Захариев
Кондиционен треньор: Огнян Макавеев
Лекар: д-р Любен Ангелов