Славия нанесе звучен шамар на Левски, побеждавайки го с 2:1 насред "Герена". Голмайсторът на "белите" Ивайло Димитров-Косъма се превърна в комшар за "сините", вкарвайки и двете попадения за успеха на тима на Златомир Загорчич. 30-годишният нападател, който е юноша на ЦСКА, откри резултата в седмата минута, в 27-ата Найджъл Робърта изравни, а в 56-ата отново Косъма наказа Милан Миятович - 1:2. 

Левски нямаше загуба у дома в мач от първенството от 10 август миналата година - 1:3 от Берое. "Белите" пък не бяха побеждавали "сините" в шампионатен двубой от 22 май 2016 година - 1:0 при гостуването на "Герена" с гол на Борислав Балджийски в 91-ата минута. 

Успехът на Славия днес е напълно заслужен, след като момчетата на Загорчич изиграха силен мач и дори надиграваха "сините" в определени моменти. "Белите" пропуснаха и още няколко голови възможности, включително и удар на Ивайло Димитров в дясната греда.

Winbet - победата е емоция! (18+)

За Левски това беше трети пореден мач без победа след 0:0 с ЦСКА и 2:2 с Черно море. "Сините" са втори в класирането с 45 точки, колкото има и Локомотив (Пловдив). ЦСКА е с 43, а Славия е пети, събирайки 39 точки. "Белите" водят с две точки на шестия Берое.

Неприятните новини за Левски не спират дотук. Контузия в срещата със Славия получи Паулиньо, който беше изнесен на носилка с разбита глава. В края пък червен картон получи Дени Алар, който ще е наказан за 1/4-финала с Лудогорец. Двубоят за Купата на България трябва да се проведе в четвъртък от 19:00 часа на "Герена".

Аут за мача с Лудогорец ще е и Мартин Райнов, който ще бъде наказан за натрупани жълти картони. Националът Симеон Славчев също е извън сметките на Хубчев, тъй като продължава да лекува тежката контузия - счупен пръст на крака. 

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020

ЛЕВСКИ - СЛАВИЯ 1:2
0:1 Ивайло Димитров (7), 1:1 Найджъл Робърта (27), 1:2 Ивайло Димитров (56)


Най-интересното по минути с БЛИЦ: 
1 - Начало на срещата.
7  ГОЛ! Славия шокира домакините, повеждайки в резултата! Ивайло Димитров-Косъма отбеляза - 0:1. Юношата на "белите" Филип Кръстев изведе отлично съотборника си зад гърба на отбраната на Левски, Димитров се озова сам срещу Милан Миятович и реализира в долния му ляв ъгъл.
12 - Далечен удар на Стайн Спиерингс, Стергиакис улови топката.
15  Паулиньо получи аркада и му се оказва медицинска помощ. Петър Патев фаулира бразилеца, който се озова на земята, а в този момент Емил Стоев го удари с коляно и го разкървави.
16  Жълт картон за Патев.
16 - Паулиньо не може да продължи, изнесен е от терена на носилка.
19  Петър Хубчев пуска Дени Алар на мястото на бразилеца.
27  ГОЛ! Левски изравни - 1:1! Найджъл Робърта се извиси в наказателното поле на Славия при центриране на Дени Алар от корнер, разписвайки се с глава.
23 - Избраниците на Хубчев организираха контраатака, Костов продължи към Спиерингс, той веднага подаде към непокрития отляво Найджъл Робърта, но нападателят не успя да нанесе удар към вратата на Стергиакис.
27  Галин Иванов проби отдясно и стреля от малък ъгъл, Миятович изби, а при добавката Филип Кръстев засече с глава, но над вратата.
38  Жълт картон за Галин Иванов. Капитанът на Славия реагира бурно на отсъждане на главния съдия Волен Чинков.
42  Ивайло Димитров подаде на границата на наказателното поле към Емил Стоев, той продължи към включващия се на скорост Филип Кръстев. Младокът остана очи в очи с Миятович, стражът на "сините" изби в корнер.
45 - Добавеното време е 4 минути.
45+3 - Галин Иванов и Емил Стоев комбинираха пред наказателното поле на Левски, капитанът на "белите" подаде към Патев, който реши да изненада Миятович с удар към близкия ъгъл, изпълнението му беше слабо и не затрудни черногореца. 
45+4 - Край на първото полувреме.
------------------
46 - Начало на второто полувреме
48 -  Жълт картон за Мартин Райнов и той ще пропусне мача с Лудогорец за Купата на България.
51  ГРЕДА! Ивайло Димитров получи топката в наказателното поле и през купа от играчи успя да нанесе удар, топката срещна дясната греда на вратата на Левски.
52  Златомир Загорчич сменя Петър Патев с Венелин Филипов.
56  ГОЛ! Ивайло Димитров с втори гол, Славия повежда с 2:1! Галин Иванов преодоля Деян Лозев, след което подаде успоредно на голлинията, а пред Миятович Косъма направи добавката, за да даде отново преднина на "белите".
62  Хубчев търси промяна, Мазурек е заменен от Насиру Мохамед.
63  Станислав Костов излиза, Станислав Иванов влиза в игра.
67  Опасна атака на Славия, Миятович излезе извън наказателното си поле, за да пресече подаване към Галин Иванов.
75  "Белите" отново застрашават домакините си. Миятович пак излезе да пресече подаване към нападател на Славия. Получи се неразбирателство с Тиам, но от това не успя да се възползва Ивайло Димитров, който стреля в тялото на Деян Лозев.
79  Галин Иванов подаде около точката на дузпата към нахлуващия Ивайло Димитров, голмайсторът стреля над вратата. 
81  Филип Кръстев е сменен от юношата на Левски Георги Йомов.
85  Домакините претендират за дузпа. "Сините" поискаха нарушение на Янис Карабельов срещу Спиерингс, съдията Волен Чинков посочи играта да продължи.
88  ЧЕРВЕН КАРТОН за Дени Алар! Нападателят на "сините" удари без топка Янис Карабельов и съдията Волен Чинков го изгони.
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+4 - Край на мача. Славия победи Левски с 2:1.

ЛЕВСКИ: 1.Mилан Миятович, 20.Живко Миланов, 70.Мартин Райнов , 22.Нуно Рейш, 26.Деян Лозев , 23.Хали Тиам ,  40.Стайн Спирингс, 7.Паулиньо (19  9.Дени Алар ), 10.Франко Мазурек (63  18.Насиру Мохамед), 17.Найджъл Робърта  , 29.Станислав Костов (63  99.Станислав Иванов)
Резерви: 12.Петър Иванов, 6.Ивайло Найденов, 18.Насиру Мохамед, 77.Илия Юруков, 79.Мартин Петков, 9.Дени Алар, 99.Станислав Иванов
Треньор: Петър Хубчев


СЛАВИЯ: 32.Антонис Стегиакис, 4.Петър Патев (51  29.Венелин Филипов), 23.Емил Виячки, 55.Андреа Христов , 83.Христо Попадийн, 38.Милен Гамаков, 10.Янис Карабельов , 20.Филип Кръстев (81  35.Георги Йомов), 71.Емил Стоев, 33.Галин Иванов , 14.Ивайло Димитров   (90+2  7.Калоян Кръстев)
Резерви: 1.Георги Петков, 29.Венелин Филипов, 35.Георги Йомов, 77.Георги Вълчев, 7.Калоян Кръстев, 16.Константин Иванов, 18.Димитър Стоянов
Треньор: Златомир Загорчич


София, стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов"
Съдия: Волен Чинков

Първата среща през сезона: Славия - Левски 0:2

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация