Сериозната криза с вратарите в Славия принуди ръководството на “белите” спешно да търси нов човек за поста. Притиснати от времето на “Овча купел” привлякоха Мартин Минев от третодивизионния Сливнишки герой. БЛИЦ разбра още, че ще се разчита и на 19-годишния Диян Вълков, който беше върнат от Любимец, където беше преотстъпен. И двамата са на разположение на треньора Велислав Вуцов за контролата с "Левски", която е в сряда от 15:00 часа.

Минев е юноша на Славия, където израства под ръководството на треньора Любомир Грозданов. Роден е на 10 август 1992 г. Висок е 183 см, тежи 78 кг. В периода 2009/2010 година е неизменна част и от юношеския национален отбор на България, където треньори са му Аян Садъков и Михаил Мадански. През 2009 година Велислав Вуцов го взима в първия отбор на "белите", но той няма шанс да се наложи на вратата при конкуренцията на Райс Мболи и Емил Петров. Така през 2011-а той отива във Витоша (Бистрица), а от 2012 година носи екипа на Сливнишки герой.

От началото на сезона има феноменални изяви в Югозападната “В” група, твърдят специалисти. Сега обаче Минев по спешност кацна в “Овча купел”. Огромна заслуга за израстването му има треньорът на вратарите в Сливница Борислав Драгомиров- Лукчето. Бившият страж на ЦСКА, Локомотив (Пд), Септември, Спартак (Пд) и Ком-Миньор (Берковица) подготвя индивидуално младия талант. На практика той го върна във футбола, след като Мартин по едно време искаше да окачва обувките на пирона. С правилна работа и много труд младокът стигна за кратко време и до "А" група.

Както е известно, на днешната тренировка на Славия не се появи Георги Петков, който е с бронхит. Нямаше ги и тежко контузените Емил Петров и Стефано Кунчев. Оказа се, че титулярният страж на "белите" Петков дори не е в София. Бившият вратар на "Левски" е на лечение в Сандански и отпада за контролата срещу "сините".

Последният здрав вратар също се е контузил във вторник. БЛИЦ разбра, че 16-годишният юноша Ивайло Качаков е извадил рамо в гостуването на Чавдар (Етрополе) от Елитната юношеска група до 17 години. "Белите" са загубили срещата с 0:1.

Качаков също се озова в лазарета, където са още Емил Петров и Стефано Кунчев. Първият беше опериран, след като скъса коленни връзки, докато травмата на Кунчев се оказа по-сериозна от първоначалното. Младежкият национал има 6-сантиметрово разкъсване на мускул на бедрото и също като Петров е аут до края на сезона.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ