ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Славия удари Левски с 2:1 на стадион "Александър Шаламанов" в отложен мач от третия кръг на Efbet Лига и нанесе трета загуба на "сините" от началото на сезона, изравнявайки се с тях по точки и спирайки ги да изпреварят ЦСКА 1948 на върха по голова разлика при евентуален успех. Галин Иванов (29) и резервата Кемело Нгуена (71) вкараха головете за "белите", а Марин Петков (90+3) се разписа за гостите в добавеното време. Попадение на Емил Стоев малко след почивката не бе признато заради засада на Кристиан Добрев.

Още в петата минута Ахмед Ахмедов изпита болки в областта на десния хълбок и получи медицинска помощ, но след завръщането на терена не съумяваше да тича. Три минути след това Уелтън центрира към Роналдо, който отигра топката, но я прати вдясно от вратата на Светослав Вуцов. Малко след това играта бе спряна, за да може Тони Тасев да получи медицинска помощ след сблъсък с Филип Кръстев, който получи жълт картон. В 17-ата минута пък Златомир Загорчич направи две принудителни смени, пускайки Кристиян Добрев и Емил Стоев на местата на контузените Ахмедов и Тасев.

В 21-ата минута Георги Миланов нанесе тежък удар, но Светослав Вуцов изби в корнер, след който Роналдо засече центрирането на Филип Кръстев, но топката бе изчистена от голлинията от Ертан Томбак.

След силните минути за гостите в 29-ата минута Галин Иванов получи топката на левия фланг и проби към наказателното поле, след което нанесе техничен удар в далечния ъгъл за 1:0. Левски можеше веднага да изравни, но Уелтън шутира покрай вратата, в 35-ата минута и Миланов не бе точен след мощен удар.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Минута преди края на редовното време Роналдо стреля с глава след корнер и поиска дузпа за игра с ръка на Георги Вълчев, но претенциите му не бяха уважени.

Четири минути след почивката Кристиан Добрев пое на дясното кирло и комбинира с Емил Стоев, който с мощен шут прати топката в мрежата на Пламен Андреев, но голът не бе зачетен. Оказа се, че Добрев е бил в засада при атаката.

В 53-ата минута Илиян Стефанов изпревари вратарят Светослав Вуцов при центриране и игра с глава, а топката бе избита някъде около голлинията от защитник. Не стана ясно дали топката е преминала с пълния си обем голлинията, но след намесата на ВАР бе отсъдена засада на Ивелин Попов, който изпадна в такава при играта с глава на Стефанов.

В 69-ата минута Загорчич извърши трета принудителна смяна и на мястото на контузилия се Ертан Тумбак в игра пусна Константин Чешмеджиев. Две минути след това Славия стигна до второ попадение във вратата на Пламен Андреев. Кристиан Добрев проби отдясно след пас на Галин Иванов и подаде по земя в наказателното поле, където оставеният непокрит Кемело Нгуена от близка дистанция вкара за 2:0.

Левски натисна след гола и се наложи на два пъти Светослав Вуцов да спасява вратата си след удари на Хосе Кордоба от дистанция и Марин Петков с глава отблизо. Настойчивите гости успяха да върнат един гол в третата минута от добавеното време, когато Марин Петков получи центриране отдясно от Филип Кръстев и с едно докосване прати топката в мрежата на Светослав Вуцов за 2:1. Това обаче бе всичко, до което стигнаха "сините" в тази среща.

След успеха си Славия се изравни с Левски, като и двата тима имат по 24 точки на петата и шестата позиция, изоставайки само на три точки от лидера ЦСКА 1948, който е с два мача повече от "сините" и един от "белите".  Двата тима са с по точка зад ЦСКА и Локомотив (Пловдив) и на две зад Лудогорец.

СЛАВИЯ - ЛЕВСКИ 2:1
1:0 Галин Иванов (29), 2:0 Кемело Нгуена (71), 2:1 Марин Петков (90+3)

Най-важното от мача по минути:
1 - Начало на мача.
5 - Илиян Стефанов нахлу опасно в наказателното поле на домакините, но завършващият му пас бе пресечен.
6 - Ахмед Ахмедов от Славия изпита болки в областта на десния хълбок. Той получи медицинска помощ и опита да се върне на терена, но дори не съумяваше да тича.
8 - Уелтън центрира към Роналдо, който отигра топката, но я прати вдясно от вратата на Светослав Вуцов.
13 - Тони Тасев от домакините получи медицинска помощ след сблъсък с Филип Кръстев и главата му бе превързана с бинт.
17 - Ахмедов и Тасев бяха заменени принудително, а на техните места се появиха Кристиан Добрев и Емил Стоев.
21 - Георги Миланов с мощен шут от границата на наказателното поле и блестящо спасяване на Светослав Вуцов.
22 - Филип Кръстев центрира от корнера и Вуцов не се намеси добре след удар на Роналдо с глава, но Ертан Томбак изчисти от голлинията.
25 - Галин Иванов шутира отдалеч встрани от вратата на Пламен Андреев.
29 - ГОООЛ за Славия! Ертан Томбак отне топката в средата на терена и тя стигна до Галин Иванов, който финтира Абдулахи Шеху и с техничен удар от границата на наказателното поле вкара за 1:0.
31 - Уелтън шутира силно покрай вратата на домакините.
35 - Георги Миланов нанесе тежък удар от воле, но бе неточен.
44 - Роналдо игра с глава след корнер и поиска дузпа за игра с ръка на Георги Вълчев, но претенциите му не бяха уважени.
45+4 - Край на първата част!
..........................................................
46 - Начало на второто полувреме.
49 - Емил Стоев прати топката с мощен удар във вратата на Пламен Андреев, но голът не бе зачетен заради вдигнат флаг за засада на асистиралия му Кристиан Добрев.
53 - Илиян Стефанов изпревари вратарят Светослав Вуцов при центриране и игра с глава, а топката бе избита някъде около голлинията от защитник и не стана ясно дали кълбото я е преминало с пълния си обем, но след намесата на ВАР бе отсъдена засада на Ивелин Попов.
61 - Светослав Вуцов боксира топката след удар на Филип Кръстев.
64 - Ертан Томбак се контузи и получава медицинска помощ.
69 - Трета принудителна смяна за "белите", като на мястото на Томбак се появи Чешмеджиев.
71 - ГОООЛ за Славия! Галин Иванов изведе по дясното крило Кристиан Добрев, който центрира по земя, а Камело Нгуена засече топката във вратата за 2:0.
72 - Камело Нгуена шутира неточно над вратата на гостите.
75 - Хосе Кордоба нанесе тежък удар от дистанция, топката падаше точно под напречната греда, а Светослав Вуцов се справи и изби
77 - След разбъркване в наказателното поле на домакините се стигна до центриране на Цунами и удар с глава на влезлия в игра малко преди това Марин Петков, но вратарят Светослав Вуцов спаси с блестяща изява.
90+3 - ГОООЛ за Левски! Марин Петков получи центриране отдясно от Филип Кръстев и с едно докосване прати топката в мрежата на Светослав Вуцов за 2:1.
90+6 - Край на мача! Славия победи Левски с 2:1 и се изравни с него по точки, спирайки го да се изкачи на върха.

Славия София
СЛАВИЯ: 21.Светослав Вуцов, 3.Ертан Томбак (6955. Константин Чешмеджиев), 23.Емил Виячки, 37.Венцислав Керчев, 4.Людовик Соарес, 77.Георги Вълчев, 17.Ерол Дост , 71.Кристиян Стоянов (6093. Кемело Нгуена ), 88.Тони Тасев (178. Емил Стоев), 33.Галин Иванов , 9.Ахмед Ахмедов (1711. Кристиан Добрев)
Резерви: 1.Георги Петков, 73.Иван Минчев, 55.Константин Чешмеджиев, 11.Кристиан Добрев, 22.Дарко Тасевски, 93.Кемело Нгуена, 8.Емил Стоев    
Треньор: Златомир Загорчич

Левски София
ЛЕВСКИ: 1.Пламен Андреев, 12.Абдулахи Шеху (7322. Патрик-Габриел Галчев), 23.Ноа Сонко Сундберг (835. Келиан ван дер Каап), 33.Хосе Кордоба, 6.Цунами , 7.Георги Миланов, 30.Филип Кръстев , 14.Илиян Стефанов, 18.Роналдо (7488. Марин Петков ), 17.Уелтън, 10.Ивелин Попов (7927. Асен Митков)
Резерви: 13.Николай Михайлов, 4.Нейтън Олдър, 5.Келиан ван дер Каап, 8.Андриан Краев, 22.Патрик-Габриел Галчев, 27.Асен Митков, 88.Марин Петков
Треньор: Станимир Стоилов

София, стадион "Александър Шаламанов"
Съдия: Станислав Тодоров

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК