Ръководството на Славия планира мащабна зимна селекция. В плановете на треньора Велислав Вуцов влизат няколко любопитни имена, научи БЛИЦ. Част от спряганите за трансфер на Овча купел всъщност вече са играли там. Това са Тодор Колев, Мартин Кавдански, Николай Дюлгеров, Жуниньо и Галин Иванов.

Почти уреден е трансферът на дефанзивния халф Николай Дюлгеров от Локомотив (Пловдив). Юношата на “Левски” игра за “белите” в периода 2007-2010 година, като през това време за един полусезон беше преотстъпен на Миньор (Перник). После рита в Лудогорец и ЦСКА. За Дюлгеров обаче апетити има и столичният Локомотив.

В Славия може да се завърне и Галин Иванов, който е под наем в Литекс. Преговори се водят с Тодор Колев. 32-годишният голаджия игра през есента във втородивизионния гръцки Олимпиакос (Волос), но не е доволен много-много от престоя си там. Тошко е един от любимците на Вили Вуцов, който през 2001 г. го взе в Спартак (Плевен). С фланелката на плевенчани Колев вкара 57 гола за два сезона, а после следваше своя ментор Вуцов и в Марек, и в Славия. “Белите” шефове са готови да върнат и друг любимец на феновете - бразилския нападател Жуниньо. Техничарят рита през есента за турския втородивизионен Аданаспор, но не му се нрави престоят в южната ни съседка. За подсилване на защитата също се мисли като не е изключен вариант с друг изпитан боец – Мартин Кавдански.

Бомбата в селекцията на Вуцов обаче ще бъде евентуалната поява отново с белия екип на национала Димитър Рангелов.
В петък треньорът ще обяви на кои футболисти няма да разчита през пролетния полусезон. В момента от треньорското ръководство обмислят на кой да дадат втори шанс. Сред обсъжданите имена за раздяла с клуба са Миклош Гаал, Цветомир Тодоров, Николай Чипев и Петър Альошев.

„Белите" ще стартират зимната си подготовка на 7 януари. От вчера основните футболисти на тима са в почивка. До края на седмицата ще тренират единствено играчите, които имат по-малко игрови минути през есенния полусезон, и футболисти, които са били преотстъпени на други отбори през есента. Славия ще проведе два подготвителни лагера, като първият ще е в Сандански, а вторият в турския курорт Анталия.