Славия е на път да си осигу­ри услугите на унгарски ляв за­щитник Миклош Гал. За последно бра­нителят се е подвизавал във Волга (Нижни Новгород) и Залаегерсег, но в момента е свободен агент.

Левият краен бранител е добре познат на Мартин Кушев, тъй като два­мата играха заедно в Амкар от 2007 до 2010., пише "Тема Спорт". Именно този период е най-добрият в кариерата на унгареца. Гал записва 62 мача за тима от Перм, ка­то се утвърждава в лявата зо­на на защитата.

През миналия сезон на тази позиция белите използваха Филип Филипов. Той обаче нямаше алтернатива, заради което Мартин Кушев бе принуден да прибягва до услугите на Богомил Дяков. Капитанът не се чувстваше добре в ролята на ляв бек и това водеше до проблеми за Славия.

"Чакаме Миклош Гал да пристигне. Играл съм с него и съм запознат с качествата му. В следващите дни към отбора трябва да се присъедини и още един чужденец", каза треньо­рът на Славия Мартин Кушев.

Днес Славия ще представи официално отбора си за новия сезон в контрола срещу кипър­ския Аполон Лимасол от 18:45 часа в "Овча купел". В спаринга участие ще вземе аржентинският халф-бек Леандро Бастеречеа. Той вече тренира с ти­ма.

Испанският атакуващ футболист Уго Лопес със си­гурност ще остане при бели­те през новия сезон и от него се очаква да реши част от проблемите в нападение на тима. Не е ясна обаче съдбата на Виктор Дениран и Хамед Коне. Единият ще бъде освободен, тъй като Жуниор и Тайсуке Акиоши заемат две от позволените 3 квоти за играч из­вън европейския съюз.