Ръководството на Пирин (Благоевград) реагира моментално на разкритието на БЛИЦ, че във Витоша има нередовен играч и призова да се отнемат точки на тима от Бистрица.

Както вече писахме, във Витоша неправомерно е картотекиран Венци Бонев, а ако БФС спази правилника си “тигрите” ще запишат куп служебни загуби в мачовете с негово участие и ще отпаднат от борбата за първото място в Югозападната “В” група.

В момента Витоша е на второ място, на три точки зад Марек, а двата отбора имат директен мач помежду си в неделя. Пирин пък заема третата позиция в класирането на 11 точки зад дупничани.

Ето декларацията на Пирин:


ОФК "Пирин" ЕООД Благоевград
Декларация на ОФК Пирин

Във връзка със създалия се казус по неправомерното според нас картотекиране на състезателя Венцислав Бонев във ФК „Витоша” Бистрица, ОФК „Пирин” Благоевград е длъжен да обърне внимание на следните неоспорими факти:
Футболист- аматьор свободно преминава аматьорски футболен клуб във В АФГ след започване на полусезон, но това важи само за есенния полусезон. Този факт се базира на Правилника за състезателните права на футболист-аматьор за сезон 2012/2013, раздел втори, чл. 8 ал. 2 т.3. Състезателят Венцислав Бонев е разтрогнал професионалния си договор с ПФК „Ботев” ПД на 22.03.2013, според официалната информация публикувана на сайта на БФС. Футболистът след това е картотекиран и взима участие в поне осем футболни срещи на ФК „Витоша” Бистрица. ОФК „Пирин” призовава ЗС-БФС София, СТК на БФС и компетентните органи да вземат правилното решение в този случай, защото други футболни отбори са били наказвани далеч по-сурово за по-малки пропуски и провинения. Ако пък грешката е направена от компетентните органи, то и те също трябва да понесат актуални последствия, което в никакъв случай не трябва да оневини ФК „Витоша” Бистрица. ОФК „Пирин” настоява за присъждане на служебен резултат в полза на всички съперници на ФК „Витоша” Бистрица в срещите, когато въпросният състезател е взел неправомерно участие или е бил в групата за двубоя.

С Уважение
Ръководство на ОФК „Пирин” ЕООД Благоевград