Смъртта на Петър Алексов отново възпламени враждата между ЦСКА и „Левски“. Починалият юрист бе един от най-запалените „червени“ фенове. Пешо – така го знаят всички от сектор „А“. На всеки мач 36-годишният Алексов заема мястото си в централния сектор на стадион „Българска армия“. Именно там, в сектор „А“ Пепи не спря да недоволства от слабата игра на ЦСКА срещу „Локомотив“ (Пловдив) в първия кръг от новия сезон. Дори се спречква с фен до себе си заради различни мнения относно „червените“.

„Смърт за смърт! Говедо, не заслужаваш да живееш! Няма да забравим, няма да простим“, са само част от най-гневните обръщения, които открихме на личната страница на Балджийски в социалната мрежа „Фейсбук“. Част от тях са отправени от близки на вече покойния Алексов, други са на фенове на ЦСКА. „Червените“ ултраси дори издигнаха транспарант на мача с „Лудогорец“ в Разград: „Почивай в мир Пепи.“ Пак във „Фейсбук“ има обща група: „Справедливост и присъди за убийците на Петър Алексов-ПЕПИ“, в която членуват около 900 души. „Обича да говори, спори и доказва с факти твърденията си. Затова и стана адвокат“, коментират неговите близки, които от няколко дни скърбят за приятеля си. Алексов учи в 19-то училище, зад „Пирогов“, още от дете е запален фен на ЦСКА. Баща му го води на мачовете. Впоследствие не пропуска среща на любимите си „червени“ герои, независимо дали става въпрос за гостуване или дори пътуване в чужбина. „Ходил е почти навсякъде с отбора, обичаше двубоите в провинцията“, разказват фенове, обединени от каузата „ЦСКА“.

„На мачовете с „Левски“ сядаше в Сектор „Г“, искаше да бъде част от агитката“, добавят негови приятели пред екипа ни. Петър следва право в Нов Български Университет, впоследствие работи към юридическия екип на „Топлофикация“. Алексов често използва социалната мрежа „Фейсбук“, за да коментира актуални теми, свързани най-вече със спорта и ЦСКА. Именно в профила си откриваме и доста негови писания, част от които крайни по всички теми. Коментарите са насочени главно срещу управляващите, съдържайки редица нецензурни изрази. Ето последният му коментар: „Всеки народ си заслужава управниците, та в тоя смисъл: "духайте супата балъци", вие напълно си ги заслужавате всичките. Да ви е честита поредната национална катастрофа, за съжаление се налага пак всички да плащаме за нови избори, там ще си изберете "други стари курви и педерасти", но ще си имате нов бардак, и докато чакате да ви оправят от изток или от запад, да ви извадя от заблуждението, те вече 25 г. ви го слагат както им е удобно, бутани гъзове такива.“

Според приятели и познати Алексов е човек на бързите действия, говори и постъпва преди да мисли за последствията. Говори се, че често посещава игралните зали, но не пръска кой знае какви пари за комар. Обича да попийва, но не в прекалени количества. За останалите той е поставял над всичко родолюбието, бил е страхотен приятел и още повече, невероятно напорист адвокат, на когото трудно би оспорил някого.

Какво ще стане с убиеца му? Към този момент прокуратурата все още събира доказателства, с които да обвини Борислав Балджийски. Тя вече повдигна обвинение на футболиста за предумишлено убийство, което бе обжалвано пред Апелативен съд от защитата. Решението ще излезе в следващите няколко дни и ще потвърди – остава ли изгоненият вече от „Славия“ играч в ареста, или ще бъде пуснат на свобода до събиране на още доказателства. Съдия Пенка Велинова от Софийски градски съд преди няколко дни прие тезата, че ихтиманецът е извършил умишлено убийство и затова бе оставен в ареста. Другата причина да бъде оставен зад решетките е, че има опасност да се укрие или извърши друго престъпление. „Единият вариант е да бъде счетено, че няма достатъчно обвиняващи доказателства и Балджийски да бъде освободен, като случаят ще продължи да тече във времето, т.е. да се събират доказателства и във всеки един момент отново да бъде задържан.

Другият вариант е футболистът да остане в ареста и да чака насрочване на дата за влизане на делото в съда. Тогава ще бъде изправен пред съдия. Ако признае вината си, делото може да приключи за един час. Ако отрече деянието, делото може да се влачи с години. Едва след като делото влезе в съдебна зала се появяват родители, близки и адвокати на починалия, които могат да претендират за изплащане на кръвнина“, разясни ситуацията юрист пред „ШОУ“.