Младежкият национал на Словакия Мариян Ярабица, който от следващия сезон ще играе в новака в “А” група Лудогорец, разкри мотивите си да дойде в България.
 
“Реших да напусна Полша, тъй като през пролетта не играех. Мениджърът ми имаше оферта за мен от български отбор, който е новак в елита и има големи амбиции. Реших, че няма какво да губя. Избрах да играя в България, вместо да съм резерва в Краковия”, заяви 22-годишният банител.
 
“Говорих с Даниел Киш, който игра половин година в “Левски”. Научих няколко неща за българския футбол. Не съм се срещал с другите словаци, играли в София – Радослав Забавник и Петер Петраш. Аз не се страхувам от България, въпреки че много хора имат предрасъдъци към страната”, допълни Ярабица.
 
“Досега съм провел една тренировка с тима. Запознах се с другите играчи. Хората в клуба са чудесни и позитивни, но нямам по-специални впечатления. За момента тренираме в София. Не съм ходил до Разград. Знам, че стадионът на клуба се ремонтира, но ще бъде готов за първенството”, завърши защитникът./БЛИЦ