Словенският халф Арпад Ваш ще остане още една седмица на проби в Славия.
Това реши треньорското ръководство на клуба. Дребничкият халф (висок е само 167 см) вкара гол в контролата срещу Видима-Раковски (2:0), но не задоволи особено с играта си. Въпреки това Мартин Кушев е решил да му даде още един шанс. Не така обаче стоят нещата с другите двама чужденци, взели участие в мача. Испанецът Стефан Дасе (ляв бек) и португалецът Уго Лопес (халф) по всяка вероятност ще бъдат освободени. Първият се е подвизавал в Сегунда "С", а Лопес - във втора дивизия на Португалия.

Не е ясно бъдещето и на юношата на Левски Симеон Иванов. Дългучът с прякор Матераци идва от дубъла на испанския Райо Валекано, където обаче заради тежка контузия записа много малко мачове.
Ваш е на 22 години (31 юли 1989), през последните 6 сезона е играл в словенския Нафта. За родния си тим дребосъкът има 40 мача и 3 гола. През последния сезон е играл 18 мача и има 1 попадение.
“Имаше някои неща, но като цяло не съм удовлетворен от дошлите на проби. Може би само един ще оставим“, коментира треньорът Кушев.