ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Ужасяващи разкрития за поведението на част от протестиращите направиха пред БЛИЦ свидетели на пъкъла в София снощи.  Лудият екшън се разигра преди и по време на европейската квалификация България – Унгария, завършила 2:2 при закрити врати.

Както се и очакваше, протестът срещу ръководството на БФС прерасна в огромно меле, довело до кръв, пожари и невиждани по родните географски ширини безредици.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

„Около нас беше пълно с неадекватни момчета – пияни ли бяха, дрогирани ли. Те само псуваха, ругаеха. Половината от тях не знаеха кой е Борислав Михайлов. Наричаха го само с прякора му. Попитахме ги: „Срещу кого протестирате, как се казва президентът на БФС?“. Щяха да ни набият затова, че задаваме въпрос, а те не могат да ни отговорят. Някои не можеха да назоват и имената на поне двама-трима от националите. Един прекръсти Десподов на Давидов, смятай само. Вярвате ли, че тези „господа“ обичат футбола и искат промяна, защото се надяват най-популярният спорт у нас най-сетне да прогресира“, разказа 47-годишният Стоян Г. пред БЛИЦ.

„Ние отидохме да протестираме като нормални хора. Но видяхте какво се получи. Имахме чувството, че около нас нямаше човешки същества, а зверове, орки. Бяха стряскащо агресивни. По едно време, с извинение, някои взеха да пикаят пред всички. Смразяваща гледка. Друг повръщаше върху втори. Беше пълно и със сеирджии. При запалването на един от полицейските автомобили на улицата, двама започнаха да си правят селфита на фона на огромните пламъци. Чух как един говореше по телефона и викаше: „Гледай какъв кеф, какво шоу, човече. Няма такова шоу, човече“. Това беше грозно и жалко. Меко казано! После видяхме един мъж облян в кръв, тръгнахме да му помагаме, а някакъв с качулка се хилеше и го снимаше“, добави друг свидетел на невижданите ужасии.

„Това не са фенове. Това не са хора, които обичат футбола. Можеше по съвсем друг начин да се протестира – мирно, без кръв. Аз бих толкова път, за да се включа в мирния процес. Такъв обаче нямаше. Добре че наистина мачът с Унгария не се игра с публика. Боби такъв и онакъв, но в случая решението е било правилно“, категоричен е 35-годишният Ивелин от Бургас, който бе пред Националния стадион „Васил Левски“ снощи.

Малко преди полунощ от „Пирогов“ съобщиха, че през спешното отделение са преминали 14 от пострадалите при протеста.

Направени са им подробни прегледи. Нито един няма показания, че се нуждае да остане за болнично лечение. Ето защо всички са освободени.

Общият брой на пострадалите е над 30 човека.