Двамата нападатели от Мали, които идват на проби в Локо (София), ще пристигнат по късна доба в нощта на неделя срещу понеделник. Играчите ще пътуват от родината си до Анталия през Истанбул. Идването им в Турция леко се забави заради това, че трябвало да вадят визи от Сенегал, тъй като в Бамако нямало турско посолство, съобщава "Гонг". Зесега не се знае много за тях, освен че единият е висок около 190 см и е бил викан в своя национален отбор, а другият е малко по-нисък.

Локо (София) изпитва крайна нужда от нападатели, след като техните голаджии от есента Генков и Асамоа напуснаха отбора и в момента единствената чиста „деветка” е Преслав Йорданов. Друг от чужденците в отбора, американецът Джемал Джонсън, сподели, че има впечатления от малийските футболисти и смята, че те по принцип са класни играчи с отлична физика.

В Локомотив коментират шеговито, че чакат 2 Дембеле-та в отбора, сравнявайки очакваните играчи от Мали с техния популярен сънародник от "Левски" Гара Дембеле. След вчерашното реми 1:1 с Интер Баку локомотивци имаха тази сутрин възстановителна тренировка под яркото средиземноморско слънце. Следобед тимът ще получи почивка. /БЛИЦ