Обилният снеговалеж пак отложи планираните контролни срещи на Етър. Днес от 13:30 часа "виолетовите" трябваше да срещнат Спартак (Плевен) на изкуствения терен в Ловеч, а утре – да гостуват на Монтана, където също има изкуствен терен.

Наставникът Цанко Цветанов раздели тима си на две групи и преди обяд тренираха тези, които щяха да играят с Монтана. След като по обяд стана ясно, че мач няма да има, тренировка в ДКС "Васил Левски" направи и втората група.

"Засега сме договорили проверката с Монтана да се изиграе в четвъртък. Времето обаче е такова, че вече планираме нещата ден за ден", каза пред sport-vt прокуристът на клуба Стефан Атанасов. Заради падащия днес обилен сняг и природните бедствия в цялата страна пропадат наред контролните срещи на отборите.

Своите първи проверки не можаха да направят и третодивизионните Локомотив (Горна Оряховица) и Академик (Свищов). Горнооряховци трябваше да играят с Килифарево, но липсата на терен осуети мача, а свищовлии трябваше да приемат Ситомир (Никопол) и дори бяха почистили терен, но съперникът се обадил, че не може да събере отбор.