Два часа преди началото на сблъсъка между "Левски" и Лил около стадион "Георги Аспарухов" цари невероятна атмосфера. Феновете на единия от двата ни участника в групите на Лига Европа не спират да пеят песни за любимия клуб, наливат се с бира и очакват с нетърпение започването на двубоя.

"Какво като са от Франция - ще ги бием. Сигурен съм, че играчите ни ще ни зарадват тази вечер, както бе и срещу Гент. Още като излязат на терена и като видят препълнените трибуни, ще се надъхат още повече и ще отнесат Лил", коментира разпалено пред БЛИЦ привърженик на "сините", който е убеден в успеха на селекцията на Ясен Петров.

Още преди няколко часа сини шалове заляха централните улици на столицата. Фенове се събираха в парковете, пееха и бяха сериозно заредени с бира. Ултрасите се надяват, че на "Герена" тази вечер ще бъде същински празник.

"Френските отбори са абонати на Йовов. Ицо е рожденик днес. Дано вкара и на Лил и да ги разплаче, както направи с Олимпик (Марсилия)", припомни си фен на "Левски" попадението на Бижутера във вратата на Фабиен Бартез.

Привържениците подготвят уникална хореография за мача. Още от обяд солидна тълпа ултраси се бе събрала на "Герена", за да подготвят материалите за изпълнението й. Те съобщиха пред БЛИЦ, че този път няма да е само в Сектор "Б", а и в останалите три - "А", "В" и "Г", които също ще бъдат изпълнени с публика. Със сигурност по трибуните ще има над 23 000 зрители, които мощно ще дерат гърла за любимците си.

При успех "Левски" ще събере 6 точки и ще съхрани шансове за класиране напред в Лига Европа.

"Бихме и в четирите си домакинства в Лига Европа този сезон. Традицията ще бъде продължена и тази вечер", оптимист е един от феновете на "Левски", който прогнозира пред БЛИЦ победа с 2:1 за любимците си. /БЛИЦ