Стотици фенове на Ейре вече са в София и подгряват за утрешната световна квалификация с България. Сблъсъкът между селекцията на Станимир Стоилов и тази на Джовани Трапатони стартира в 20:30 часа на националния стадион "Васил Левски".

Някои от ирландците организирали екскурзията си до България още, когато станала ясна програмата за нашата квалификационна група 8. "От няколко дни сме във вашата страна. Тук е много хубаво. След мача ще отпътуваме към морето, където ще прекараме две седмици", похвали се 46-годишният Джон, който е в България заедно с жена си и двете си деца.

До ранни зори фенове на Ейре запиваха в столични барове, наливайки се с огромно количество бира. Днес по обяд пък десетки зелени фланелки кръжаха около Храм-паметника "Свети Александър Невски". Ирландците си интерес си правеха снимки и питаха за други забележителности, които да посетят докато са в София.

"Какво като имате футболисти в Манчестър Юнайтед, Астън Вила и Манчестър Сити. Утре ще ви смажем, ще видите", заканиха се група младежи от Ейре, пристигнали още в сряда у нас.

Разпалените ултраси от Република Ирландия заявиха, че ще бъдат на днешната тренировка на любимците си. Роби Кийн и компания излизат от 17 часа за занимание на терена на националния стадион "Васил Левски".
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ