Старши треньорът на “Ботев” (Враца) Джулиано Сондзоли изригна срещу българската футболна действителност след загубата на неговия отбор с 0:4 от Литекс.

„Тук е пълна лудница, пълна анархия. За пръв път виждам да искат състава за мача два часа преди двубоя, в Италия това става само 30 минути преди мача. Това наистина го има само тук, от цяла Европа, а България не е ли в Европа?!. Още нещо, днес титулярният ни вратар, който е болен от грип, и не трябва да идва тук, за да не се заразят съотборниците му, в 16.00 часа дойде и се представи в съблекалнята, защото някой друг го е повикал. За пръв път в моята кариера се случва, не треньорът, а някой друг да определя разширения състав за мача“, беснееше разочарованият Джулиано Сондзоли.

„За половин час успяхме да издържим на темпото, което ни предложи Литекс, но след първия гол рухнахме, и резултатът е напълно заслужен. Все още не приличаме на отбор, всички играят индивидуално, няма обща работа между българи и италианци. Не само на терена, но и извън него,“ добави той.