Треньорът на Литекс Христо Стоичков поздрави отбора след убедителната победа с 4:0 срещу “Ботев” (Враца) в 4-ия кръг на “А” група.

“За мен беше по-важно е, че най-младите, които са в отбора, играха на добро ниво. Доволен съм от резултата, но не съм доволен от това, че изтървахме много положения. Аз съм доволен от старанието на всички и от желанието да играят 90 минути. Това беше последна среща преди паузата от 15 дни, в които няма да има кръгове. Затова исках футболистите да се изразходят максимално, защото като отидат в националния отбор, ще почиват. Бяхме много по-добре физически, контролирахме нещата. Има още какво да поправяме, но това се постига с труд, а и самият футболист трябва да иска да се поправи, защото, ако не иска, грешката става по-дълбока”, коментира Стоичков.

“През второто полувреме вкарахме само един гол, което говори само по себе си, не сме играли както през първата част. Ще коригираме нещата по време на паузата. Моите футболисти трябва да знаят, че 90 минути е труд. Когато имаш хъс, желание и слушаш какво ти казват по-големите, е лесно да се играе”, допълни Камата.

“По-добре е мачовете да не се предават по телевизиите, за да дойдат 10 или 15 хиляди души на стадиона. А не да дойдат 15 човека и да играят карти. Тогава футболистите няма да усетят тръпка и сладостта от победата. По-добре е да няма телевизии”, завърши носителят на “Златната топка” за 1994 година.

Стоичков коментира и предстоящите мачове на националния отбор: “Да му мислят те какво ще правят, няма да бъда там, само ще викам, ще ги подкрепям, защото е важно за тези футболисти.”/БЛИЦ