Силният старт на ЦСКА от началото на сезона накара Европа да обърне внимание на играчите на Любо Пенев, пише в. “Тема Спорт”. Няколко реномирани клуба от силни първенства пратиха свои скаути на “Стадио Олимпико” снощи.

Заради елиминирането на Динамо (Москва) от “червените”, съвсем обяснимо на трибуните седнаха пратеници на друг тим от руската столица – Спартак. Московчани бяха дошли, за да следят изявите на нападателя Спас Делев. Роденото в село Ключ острие впечатли силно руснаците с играта и попадението си на “Арена Химки”.

Бундеслигата също се открои в ложата. Съгледвачи на Ш|алке 04 чинно записваха статистиката на Иван Стоянов от двубоя с Рома на лаптоп. Германците разполагали и с цялата информация за него от престоя му в Щутгарт.

Вече стана традиция пък Фрайбург да наблюдава Иван Иванов и Кирил Котев. Двамата защитници отдавна са обект на интерес от страна на този клуб. Немците непрекъснато гледат на живо изявите им, независимо от мястото, където ЦСКА играе даден мач.

Засега обаче ръководството на “червените” не бърза с продажбите на въпросните футболисти. Собствениците на клуба от “Титан” Димитър Борисов и Иво Иванов вече обявиха, че през зимата първо ще пласират някои от резервите, и то зад граница./БЛИЦ