Спартак (Плевен) има скрит коз за мача с ЦСКА. Закъсалият в "Б" група отбор приема утре от 13:30 часа "армейците" в 1/8-финал за Купата на България. Новият старши треньор на домакините Роберт Петров е решил да направи промяна, с която цели да изненада гостите, а и да освежи играта на тима след поражението с 1:3 от Банско.

Бившият играч на ЦСКА върна Васил Шопов в отбора и дори се очаква да го пусне титуляр утре. Капитанът на Спартак беше отстранен от тима заради лоша дисциплина. Решението за наказанието на Шопов беше взето от треньора Бойко Цветков, който след това бе сменен от Роберт Петров. Новият треньор върна Шопов в състава след настояване на всички футболисти. Съотборниците на играча се застъпили за него и държали той да бъде помилван, както и се случи всъщност. Капитанът пропусна загубата с Банско в петък, но утре се очаква да започне от първата минута срещу ЦСКА.

Сред избраниците на Роберт Петров има и юноша на "армейците" - Богомил Христов, който в срещите предимно влиза като резерва. В Спартак има и футболист, преотстъпен от шампиона Лудогорец. 18-годишният централен защитник Преслав Антонов е ключов играч за отбора и си партнира със звездата Кристиян Григоров. Последният има 4 гола от началото на първенството в "Б" група - отличен показател за бранител. Три от попаденията на Григоров са от дузпи. Той е традиционният изпълнител на наказателните удари за Спартак (Плевен).

Съперникът на ЦСКА до момента се представя разочароващо в "Б" група и след 12 кръга има баланс от 3 победи, 3 равенства и 5 загуби, заемайки 11-ото място с 12 точки.

Съставът на Спартак (Плевен) от последния мач: Димитър Пантев, Пламен Тенев, Стенислав Георгиев, Георги Пейчев, Кристиян Григоров, Тихомир Тодоров, Христо Кирев (75-Преслав Антонов), Антони Иванов (65-Богомил Христов), Стефан Христов, Жулиен Бенков (82-Николай Ботев), Цветомир Тодоров