Бързоногият нападател на Локомотив (Пловдив) Спас Делев направи впечатляващо завръщане за "смърфовете". Роденият в село Kлюч футболист определено спечели приза играч на мача в сърцата на "черно-белите" фенове, пише PlovdivDerby след успеха с 2:1 над Локомотив (София) в първия 1/4-финал за Купата. Христо Колев - Бащата ще ползва Спас там, където той е най-силен, а именно по фланговете.

Делев започна мача по лявото крило и само за 5-6 минути показа, че ще създава много ядове на десния бек на столичани. Звездата на Делев изгря в 8-ата, когато получи пас от Камбуров, първо използва скоростта си, след това техниката си, а накрая и хубавия си удар, за да прати топката в греда. Тя се върна в краката на Ванчо Траянов, а за халфа остана най-лесното, след като Делев вече бе матирал защитата и вратаря на Локо (Сф).

Добрите изяви на Спас в този мач не останаха незабелязани и от феновете на Локомотив (Пловдив), които признаха по форумите след мача, че нисичкият нападател ги е направил щастливи с играта си. "Страхотен беше! Браво!", "Браво, дано така играе и срещу "Ботев"!", "Спас игра като отвързано куче", "Доказа, че футбол се играе със сърце, а не с крака", "Ако беше картотекиран през есента, на друга позиция щяхме да сме."

Това са само част от суперлативите, изсипани по адрес на Делев след победата над Локо (Сф) от феновете на "смърфовете".

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015