Героят за ЦСКА срещу Литекс Спас Делев бе на седмото небе от щастие след победата с 2:1, класирала "армейците" на финала за Купата на България. Нападателят от село Ключ вкара и двете попадения във вратата на "оранжевите".

"Какво е чувството ли? На седмото не съм. Просто съм много щастив. Щастлив съм, че се върнахме вкъщи. Бихме Литекс, сега остава да победим и на финала и се връщаме в борбата", каза развълнуваният Спас Делев веднага след края на 1/2-финала, игран на стадион "Българска армия" пред повече от 10 000 зрители.

"Толкова много хора, на "Армията" въздухът е друг. Само като излезеш на терена и като чуеш как скандират и пеят за ЦСКА не можеш да спреш да тичаш от кеф. Честно да ви кажа не съм очаквал толкова много хора да дойдат днес. Благодаря на нашите фенове, че ни подкрепяха през целия мач. Победата ни се дължи на тях", добави нападателя.

"Мачът трябваше да се реши още през първото полувреме. Аз имах положения, Тошко също. Второто полувреме излязохме малко отпуснати, вкараха ни гол. В края беше доста драматично, но важното е, че отбелязахме и победихме. Радвам се, че късметът беше на наша страна. Заслужавахме го", каза още Делев. /БЛИЦ