Спасителният план за измъкване на ЦСКА от тежката криза през лятото е станал в столичен ресторант. Това разкри пред БЛИЦ старши треньорът на тима Стойчо Младенов.
 
“Нали си спомняте деня, в който “феновете” на ЦСКА атакуваха сградата на БФС. Събитието се случи на 29 юни, събота. Точно тогава клубът беше пред фалит. “Титаните” бяха обявили, че са на крачка да обявят ЦСКА в несъстоятелност. Още същия ден аз и моят екип отидохме в ресторант, намиращ се в квартал “Младост”. Заедно с нас бяха и наши съмишленици, хора, които обичат ЦСКА”, заяви Стойчо Младенов.
 
“Виждахме, разбирахме, усещахме, че нещата вървят към тежък край. Беше въпрос на дни да се случи най-лошото с любимия ни отбор. Преди това се бях срещнал с много заможни хора, за да им предложа да спасят ЦСКА. Поради една или друга причина те отказаха, макар че много обичат тима. Та във въпросния ден в ресторанта всички бяхме в минорно настроение. Доста отчаяни. Тогава решихме да се обадим на Александър Томов, защото, както се казва, той беше последният шанс, последната спасителна сламка. Звъннахме му и той след около половин час пристигна при нас в заведението. Говорихме доста време. Помолихме го да вземе нещата в свои ръце. Томов ни каза, че има начин да бъде спасен клубът. Още на другия ден се организира среща с "титаните" и така бе поставено началото на спасението на ЦСКА.
 
Нататък историята я знаете и няма смисъл да я повтарям. Минахме не през деветте, а през 999-те кръга на ада. И в никакъв случай не си правим илюзията, че ЦСКА вече е излязъл от кризата. Напротив. Но аз съм сигурен, че ако всички цесекари бъдем единни и задружни, ще предстоят само хубави дни за отбора. Ще ви дам само един пример, понеже напоследък се спекулира по адрес на Томов. Когато той взе нещата в свои ръце, дълговете, които трябваше да погаси, бяха 10 милиона и 200 хиляди лева. В момента са 1 милион и 800 хиляди”, каза още Стойчо Младенов.